![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Napa chardonnay çeri
Bitki türü: (meyve, sebze, çiçek, ağaç vb.) Bitki ömrü: (tek yıllık, iki yıllık, çok yıllık) Tohum Türü: (domates, biber, vs) Tohum çeşit adı: (Bhut Jolokia, ayaş domatesi, cherokee purple,..) Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya Tohumun kökeni (size nereden geldi):Ticari tohum Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Mesafeli dikildi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan ve yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan):Gülleci bulamacı ve kaolin kili Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı:2022 Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu:Bitki kök yapısı güçlü,hastalıklarda dahi yaprak ve yan dal gelişimini devam ettirmekte.Kontrol edilmezse karışık bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Kiraz büyüklüğünde sırtı kahverengi hareli,irileştikçe kaybolan sarı renkte,ince kabuklu,tatlı bit ekşiliği var. Yetiştirme özellikleri:Saksıda yetiştirmeme rağmen elimdeki diğer çerilerden daha çok verim aldım.Antalya da hava sıcaklıkların azalmasıyla birlikte verim vermeye başladı.5 li salkım şeklinde ürün vermekle birlikte çiçeklerin hepsi meyveye dönüşmekte.Seneye kesinlikle ekilecek listemde olacak.Toprakta güçlü bir sırıkla desteklenirse çok güzel verim alınabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Purple bumblebee çeri
Bitki türü:sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: domates Tohum çeşit adı:Purple bumblebee çeri Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya Tohumun kökeni (size nereden geldi):Ticari tohum Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Mesafeli yetiştirildi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan gübresi,yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan):Gülleci bulamacı,kaolin kili Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı:Ekim 2022 Bitki tipi ve gelişim durumu:Güçlü gelişen ve boy atma eğilimi olan bir bitki. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:5 li salkımlar halinde meyveye duran çiçeklerin neredeyse hepsi meyveye dönen,erik boyutunda tatlı aromalı lezzetli bir tür. Yetiştirme özellikleri:Ben saksıda yetiştirdi.Toprakta daha iyi bir gelişim ve daha büyük meyveler elde edilebilir.Napa dan sonra en verim aldığım ikinci domates oldu.En fazla 10 kişi ile tohum paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|