![]() |
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2020
Şehir: Afyon
Mesajlar: 37
|
8-Mor Rehyan
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Mor Reyhan • Tohum çeşit adı: Yerli Reyhan • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 3 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyon • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Osmanlı Bahçesi Tohumları • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi • Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Koyun ve Solucan Gübresi • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Sezon Başı Gülleci Bulamacı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Başka reyhan ekilmedi • Hasat yıl ve ayı: 2022/Eylül - Ekim • Bitki tipi ve gelişim durumu: Haftada 1 sulama ile bu sezon 3-4 defa hasat yaptık • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kurutarak baharat olarak ve kaynatarak şerbet olarak tüketiyoruz. • Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Reyhan tohumları 18ºC ve üzeri sıcaklıkta 1 hafta içinde çimlenmeye başlar. 4-5 yaprak olduklarında fidelerinizi yetiştireceğiniz yere dikebilirsiniz. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Organik Gübre ile destekleyebilirsiniz. 4. İklim gereksinimleri: Karasal iklime dayanıklı bir tür, tohum ekim tarihine göre ,nisandan ekim kasıma kadar hasat edilebiliniyor 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekleri büyüyüp dalı iyice kuruduktan siyah tohumları alınır |
|
|
|
|
|