![]() |
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2020
|
2-Karaat Dolmalık Biber
Not: Paylaşım 10 kişi ile sınırlıdır. Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: Dolmalık • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar • Tohumun kökeni (size nereden geldi): 1 yıl önceki agaclar.net tohum paylaşım etkinliğinden sayın hanifecaliktas • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edilmedi ancak en erkenci dolmalık biber çeşidi, tozlaşmıyor o yüzden • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): koyun gübresi • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Gülleci Bulamacı • Hasat yıl ve ayı: 202 Ağustos • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok erkenci bir dolmalık biber çeşidi. Gelişimi oldukça iyi, bol verimli. • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveleri ilk başta siyah renkli oluyor, bir müddet bekledikten sonra kızarmaya başlıyor. Dolmaya uygun ve lezzet bir çeşit. • Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca saksıya ekiyorum tohumları. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor 4. .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan biber iyice olgunlaşıp kızarınca. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|