![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2019
|
Gülhatmi çiçeği
Gülhatmi Çiçeği Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü:Gülhatmi Tohum çeşit adı: Katlı Gülhatmi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 5 yıldır bende. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yol kenarlarından topladık. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat etmedim. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2021 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Orta verimli. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Eylülden sonra direkt toprağa dikilince daha verimli oluyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, su gereksinimi konusunda bilgim yok. Haftada veya 2 hafta bir sulayabildim. Gene de orta verim oldu. İklim gereksinimleri: Manisa –Akhisar da yetişti. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül sonunda aldım. Düzenleyen zir.mühendis : 22-11-2021 saat 07:13 Neden: hatalı kayıt |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|