![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2017
|
Pazı
PAZI Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 7 yıl Tohum Türü:Ispanak türü Tohum çeşit adı: Pazı Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 7 yıldır üretiyorum. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi):7 yıl önce Ticari tohum almıştım.Sürekli bahçe sürüldükçe kendiliğinden çıkıyor.Hatta kalıcı ıspanak gibi yaz kış kendiliğinden bahçede çıkıyor. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bilinmiyor Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Sadece solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Aynı tür den başka bitkim yok. Hasat yıl ve ayı: 2021 ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Bahçede yetiştirdim.Çimlenmede hiç üzmüyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Su ve güneşli yerleri seviyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat-Mart gibi ekince hemen çıkıyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Hiç gerek yok. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bahçede de çok verimli oluyor. İklim gereksinimleri: Ege de kolaylıkla yetişiyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki kurumaya başlayınca tohumuna ulaşılıyor.Ağustostan sonra tohum alınıyor. Düzenleyen i.sunaz : 22-11-2021 saat 07:30 Neden: EKSİK BİLGİ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|