![]() |
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2019
Şehir: MUĞLA - KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 456
|
Tombik acı biber (arnavut)
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Meyve • Bitki ömrü: Bir yıllık • Tohum Türü: Acı biber • Tohum çeşit adı: Tombik Acı Biber (Arnavut) • Tohum kaç yıldır sizdedir : Kahramanmaraşlı arkadaşımdan gelen tohum • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: (Kahramanmaraş-Merkez) • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Arkadaşımın ailesi uzun yıllardır eker, diker ve hasat edermiş • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Önlem alamadım • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Zehir kullanmadım. Ev yapımı; Su, Acı biber ve çiçek yağ solüsyonu • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı • Hasat yıl ve ayı: 2021 Ekim • Bitki tipi ve gelişim durumu: verimli bir tür. • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Orta ve orta alt acı sayılabilir. • Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: mart başı viyollere ekilmeli. 2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) : herhangi bir yönteme gerek yok. 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Tohum ilk ekildiğinde susuz bırakılmamalı, normal gübreleme yeterli. 4. İklim gereksinimleri: Türkiyenin heryerinde yetişebilir. 5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kızaran biberlerin tohumları alınır En fazla 7 kişiye kadar tohum verilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|