![]() |
Bakın nasıl bir kargo gelmiş .. Bu videoda 2020-2021 agaclar net tohum paylaşım etkinliğinden gelen tohum paketi açılmını yaptık ve çeşitlerden bahsettik .. Yıllardır süregelen tohum takas usulunu sistematik bir düzen içerisinde organize eden paylaşan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. İyi Seyirler
|
Bir tek sizde talep karşılama oranı 72,22 idi. Yorumlara göz atınca verdiğiniz cevabı gördüm... Alıntı:
Alıntı:
|
Talep ve Talepleri Karşılama Oranları Hk.
Merhaba hemen açıklalayım.
Çok fazla talelp geldi bende elimdeki tüm tohumları paylaştım. Öncelikle foruma destek verenlere aktif kullanıcılara ve tercih ettiğim üyelere gönderdim. Daha sonra soğan tohumundan bir kaç gün önce bir arkadaşımdan istedim oda bana verebileceğini söyledi . Şu an elimde şu anda tohum var talep edenler soğan tohumlarına sahip olabilir. Bunun yanında 2 şer pakette biz fazladan hediye tohum gönderelim. Yine de herkesten özür dilerim. Alıntı:
|
Alıntı:
Bu etkinlikte tohumların Lojistik Merkezi isimli tek bir yerde toplanıp buradan dağıtılmasının ardında yatan bazı nedenler var. Başta karbon ayak izimizi azaltmak gibi mesela. O yüzden bu yaklaşımınız kanımca agaclar.net'in tohum paylaşım anlayışıyla pek uyumlu değil. Ayrıca, bu yıl Lojistik Merkezinin bir kısım görevini üstlenmiş biri olarak söylemeliyim ki eksik gönderdiğiniz tohumlar işimizi bir hayli zorlaştırdı. |
Foruma ilk üye olduğum zaman bir fasulye türü ile ilgili yazı okumuştum. Çok, acayip fazla, ultra fazla ürün verdiği yazılmıştı fakat bazı şüpheler vardı tohumla ilgili. Paylaşan olursa talep edeyim diye niyetlendim fakat fasulye cinsinin adını unuttum. (Evet ben de tohumu ekip adını yazmadığı için ne ektiğini unutan, işin ilginç yanı bunu her sene tekrar edenlerdenim.;) ) Zaten paylaşılıyormuş. İsmini hatırlamadığım için fark etmemişim. PEROLAR fasulyeymiş adı. Bu sene de talepte bulunamadık, seneye kaldı. (Gerçi bu sene bir iki ekstra talepte bulundum. Yüzüm kaldı mı ki...:D) Bu sene annemin verdiği bir tür var. Onu ekeceğim. Annem her yıl onu eker. Çok verimli olduğunu söyler.
|
1 Eklenti(ler)
Bu arada, doğru mu yapıyorum bilmem, kağıt zarf yapıp tohumları kağıt zarfta saklama işine başladım yine. :confused:
Etiketler de işe yaradı, zarfların üzerine yapıştırıyorum.:D Eklenti 715620 |
Aylardır tohum dağıtım etkinliğini bekleyipte etkinliği kaçırmış olmama çok üzüldüm. Araya hastalık da girince tarihi kaçırmışım. Atalık tohumlarım var elimde onları üretip gelecek sezon ben de tohum gönderebilirim sanırım.
|
Maalesef bu yıl Corona nedeniyle paylaşım zamanını kaçırdık ama herşeyin başı sağlık, olsun inşallah seneye ,emeği geçenlerin eline sağlık.sağlicakla kalin
|
Selamlar, forumu aktif takip eden ve paylaşım yapan biri olarak bu paylaşımdan faydalanamamak beni üzdü. Sanırım bir yerde hata yaptım. Tohumlarına kavuşan arkadaşların mahsülleri bereketli olsun.
|
Alıntı:
|
Tohumlarını alan arkadaşlara hayırlı olsun, bereketli olsun. Bu sene katılamadım aranıza. Seneye nasip olursa görüşmek üzere
|
Merhabalar. Gec mi kaldim bittimi tohum paylaşımı?
|
Alıntı:
|
Merhabalar, Mesaj sayım yetersiz olduğu için galiba bu sene talep etmeme rağmen hiç bir tohum alamadım maalesef. Uzun yıllardan sonra ilk defa ekebileceğim bir hobi bahçem oldu. Ekim için para ile alabileceğimiz tohum satan bir yer var mıdır bildiğiniz?
|
Alıntı:
Ücretsiz tohum/fidan paylaşım ve takası/ Tohum Satış |
|
Alıntı:
|
görev yoğunluklarından malum kovid foruma fazla giremedim ve çok üzgünüm etkinliği sanırım kaçırmışım..
Geçen yıl faydalanmıştım. umarım faydalananlar arkadaşlar emeklerinin karşılığını alır |
Merhaba, çok kıymetli bir projeyi kaçırdığım için çok üzgünüm. Kısmet olursa seneye kesinlikle katılacağım. Bu projeye gönül veren, emek harcayan herkesi tebrik ediyorum. Çok insandan methinizi duydum, tanışmak bugüneymiş. Doğa aşığı biri olarak böyle bir ailenin içinde olmaktan çok mutluyum.
|
İZMİR HARMANDALI .formu kullanmayı öğrendiğim ve başarabildiğim zaman bende tohum rica edeceğim.etkinlik bitmiş sanırım.tohum gönderen herkesin ellerine ve yüreğine sağlık
|
Selamlar herkese. Benim sormak istediğim bişey var izninizle... Bu konu başlığının başındaki tohum paylaşımı kurallarını okudum. Ben diyelim ki tohum almak istemiyorum da elimde atalarımdan kalma tohumlarım var ve bunları düzenlediğiniz tohum paylaşım etkinliğinde isteyenlere vermek istiyorum. Yine aynı kurallar geçerli mi. Özellikle mesaj sayısı kuralı ?
|
Alıntı:
Sorunuzun yanıtı etkinlik prensiplerinde detaylı olarak mevcut. Yani talep etse de etmese de tohum paylaşan için mesaj sayısı limiti yok. |
Martı yarıladık ama tohum alanların paylaşımları çok az kaldı geçen yıla göre. Gönül isterdi ki sürece hep beraber katılalım :)
|
Merhaba. Bu yıl sebze yatagi yapmaya karar verdik. Meyvelitepenin önerisi doğrultusunda ürünler aldım ama umdemin biraz pahali geldi bana. (9×1) den 3 adet ada için bayağı maliyetli oluyor. Uygun fiyatlı alabileceğim bir yer var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
|
Alıntı:
Biz sıcak iklimdeyiz bu yüzden yükseltilmiş yataklar iyi olmuyor, düz yapıyoruz ama sınırlar belli yataklara basmamak için. |
Alıntı:
https://urun.n11.com/bitki-besini-ve...-kg-P402017543 Kargoyla 75 lira,kargo biraz tutuyor bu tarz ürünlerde.belki araştırırsanız daha ucuza vardır. https://www.gittigidiyor.com/yapi-ma..._pdp_660888063 Burda daha ucuz kargo ücreti 25 lira. |
Tekrar merhaba.
Cevaplarınızla beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Sayın istcallst, kenarlari için briket almaya karar verdik, yıllarca kullanabiliriz diye düşünerek. Siz sıcakta olmaz diyince biraz aklim karıştı. Biz de Mersin'deyiz. Bu işe başlamakla iyi yapmadım mı acaba? Mersinin yaylası kısmen daha serin. Bir miktar kurtarır belki :) Her yil bir yöntem deniyorum, bu yılki öntem amatör bir bahçıvan için karışık ve maliyetli oldu. İnşallah tutar da eşime rezil olmam :) Sayın devran, şimdilik 10 adet (75lt lik cocopeat) ve 3×25 kg leonardit aldım. Odun külü ve kükürt evde var. Iz element ve umdemin de alıp karışımı tamamlarım diye düşünüyordum. Umdemin yerine cocopeat olma konusunu hiç duymamıştım. Benim adalar için 27 m2 ye bu soylediklerimden hangisiyle güzel ve verimli bir sebze yatağı olur. Sizden minik bir liste rica edebilir miyim. Zira siz yazincaya kadar ben umdemini (27 m2 için) 5×25kg almayı hesaplamistim. Çok şey okuyorum ama uygulamaya geçirmek hiç kolay değil. İşe daha başlamadan elime yüzüme bulaştırma korkusu içindeyim:) |
Yanmış hayvan gübresi de katacagim karışıma. Onu yazmayı unutmuşum.
|
Alıntı:
Bu kadar önemli ve işe yarar materyali bir arada kullanıp kötü sonuç almanız pek olası değil.Allah kolaylıklar versin umarım herşey umulduğu gibi gider. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ham talaşın toprağa karıştırılması sakıncalı. Dekompoze oluncaya kadar topraktaki besinleri olumsuz etkileyebilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim merak ettiğim konulardan biri de şu; sebze adasını, gerekli malzeme karışımıyla oluşturdum diyelim. Buna her yıl hangi eklemeleri yapacağım? En az 2 yıl sadece büyükbaş gubresi eklemek yeterli gibi geliyor bana. Yanılıyor muyum?
|
Alıntı:
Sebze yetiştirimek aynı zamanda organik maddenin de hızlı azalmasına sebep olur. Bu yüzden gerektiğinde coco-peat veya muadili başka bir malzeme iyi olur. |
Yine kaçırmışım :( .
Merhabalar, doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama 2021-2022 etkinliği ne zaman başlayacak? Kaç senedir katılmak istiyorum sonra hep unutuyorum :( .
|
Alıntı:
|
Ben de bu yıl merakla bekliyorum etkinliği. Uzun süredir forumu takip ediyordum yeni üye oldum.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025