![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
Yiyecek ve içecek tüketmeyiz. Buna karşılık, sık sık mola verebilirsiniz. Herhangi bir nedenle burnunuza veya ağzınıza dokunmanız gerekirse (kaşınma olabilir) tahta çubuk kullanarak burnunuzu, kafanızı kaşıyabilirsiniz. "Sen çalışırken ne yapıyorsun" diye sarabilirsiniz. Paslanmaz çelik pensetlerden bir tanesini bu işi için ayırdım. Bir kavanoz içerisinde duruyor. Kullandıktan sonra, her ihtimale karşı ucunu pürmüz aleviyle yakıyorum, soğuması için kavanozun üzerine yatay şekilde koyuyorum (bir defasında diklemesine kavanoz içerisine bırakmıştım ve kavanoz parçalanmıştı, bu bana ders oldu). Pürmüz kullanmak çok kişinin çalıştığı bir ortamda kaza riskini artırır, bu nedenle bir kısmına kolonya doldurduğunuz bir küçük kavanoz kullanabilirsiniz. Tahta çubukları kullandıktan sonra bu kolonya içerisine daldırabilirsiniz. Eldivenleri mola için çıkardığınızda, tekrar kullanmayın, yenisini kullanın. Covid-19 virüsü dayanıklılık süresiyle ilgili bir çalışma buldum. Neeltje van Doremalen ve çalışma arkadaşlarının yaptığı bu çalışmada belirtildiğine göre 24 saat sonunda karton üzerinde aktivitesini kaybediyor. Siz, fazladan bir 24 saat daha bekletip çalışabilirsiniz. İlgili makale: https://www.medrxiv.org/content/10.1...217v2.full.pdf Kolay gelsin.... Düzenleyen Doku_Kültürcü : 03-10-2020 saat 19:38 Neden: düzeltme |
|
|
|
|
|
|