![]() |
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
|
Kırlangıç Kavunu
Kırlangıç Kavunu benim çocukluğuma ait bitkilerden biri. Kokusu o kadar güzel bir bitki ki. Yazları sürekli evimizde olurdu. Kavuna benzeyen bir kokuya sahip. Oda parfümü yerine kullanılır. Kimyasal oda parfümü kullanmak istemeyenler mutlaka yetiştirmelidir. Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: Küçükmenderes te yıllardır ekilen tür Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Size nereden geldi: Bölgede ekilen tohum Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Acurla yakın ekildi. Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2020 Haziran sonundan itibaren Bitki tipi ve gelişim durumu: Yenmez. Sadece koku amaçlı tarımı yapılır. Kavun tarzı bir yetişmeye sahiptir. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yumruk büyüklüğünde gelişir. Olgunlaşınca hasadı yapılır. 2 aya yakın saklanabilir. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli. Viyole ekilip fide olarak ya da direk tohum ekilerek tarımı yapılabilir. 2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler. Çok muhim değil. 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş ışığını sever, suya hassas. Toprakta geçirgen hafif topraklarda daha iyi yetişiyor. 4. İklim gereksinimleri: Güneş ışığını direk alabilecek iklimli bölgelerde tercih edilmeli 5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerinde tamamen olgunlaşan meyvelerden alınmalı. Kişi başı 3 tohum yeterli olacaktır. 15 kişilik tohum var elimde. Düzenleyen gastroplants : 04-12-2020 saat 11:13 |
|
|
|
|
|