![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
İri Yapraklı Ebegümeci
Bitki türü:*Şifalı Bitki Bitki ömrü:*Cok yıllık Tohum Türü:*Malva sylvestris Tohum çeşit adı:*İri yaprakli ebegümeci Tohum kaç yıldır sizdedir: Uzun zamandır..ilk yetistirdigim bitkilerden.. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum Tohumun kökeni: Tohumun yerli tohum satan bir siteden almıstım Tohumu ilk paylaşan:- Kullanılan gübreler:Özel olarak gubre atılmadı. Kullanılan ilaçlar*:yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Benzer türde bitki yetismediginden gerek duymadim. Hasat yıl ve ayı:Eylül 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu:Tek olarak ya da seyrekce ekilirse cok boylanıp dallanıyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Doğal yetisenlere gore cok iri yaprakli.Cok guzel mor renkte cicekler acıyor.Yapraklari iri oldugundan sarmaya da yakisiyor.Yemegi ve kavurmasi cok lezzetli oluyor .Ayrica şifalı bir bitkidir... Yetiştirme özellikleri:Cok bakım istemeyen bir bitki.Sadece gunedli yere ekip sulamaniz yeterli. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Havalar isininca direk ekim yapıp aralıklı olarak şaşırtma yaptım.Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Gölgeye toleransli fakat yaprak boyutunca küçülmeler oluyor . İklim gereksinimleri: Her iklimde olur sanirim.Donlara dayanikli..Ama yapraklarinin saglikli olması icin her 2 yilda bir yeniden ekiyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Tohum kapsülleri uzerinde kuruyunca .. Not:Çicek acıp tohum kapsülleri olusturmaya basladigi dönemde yapraklarda kücülme oluyor.İlk dönemlerde asma yapragi büyüklüğüne ulaşıyor... ![]() LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|