![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2019
|
Yerli Karpuz
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Karpuz Tohum çeşit adı: Yerli Karpuz Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Akhisar Tohumun geldiği yer: Gördes ten bir köylü arkadaşımızın hediyesi Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Geçen yıl da dağıtmiştım. Dağıtılacak tohumun saflığı: Başka karpuz çeşidim yoktu. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli, dayanıklı .Bir kökte 2-3 adet oluyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Oldukça lezzetli, siyah iri çekirdekli.Çocukluğumuzun lezzetini arayanlar için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
zinnia
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü:Süs bitkisi Tohum çeşit adı:Zinnia Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat edilmedi. Kullanılan gübreler : Solucan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar : Hiç ilaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: oldukça verimli. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs sonunda direkt toprağa dikildi Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): herhangi bir yöntem uygulanmadı. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, Haftada 5-6 defa sulandı. İklim gereksinimleri: Su ve güneşi seviyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül sonunda aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Komando Su Kabağı
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Lagenaria siceraria Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2019-2020 istcellerden aldım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: ekim 2019 Yetiştirme özellikleri: çit, pergole veya başka destek sağlanmalı. Bir kökte bir çok meyve oluştu. Kuruyunca benekler maalesef yok oluyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kabaklar hafiflediği ve kuruduğu zaman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|