![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Türkmen Bal Kabağı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: Türkmen Bal Kabağı Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Muğla Tohumun kökeni: Türkmenistan Tohumun geldiği yer: Yetiştirdiğim ürün Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Portakal Rengi Dağıtılacak tohumun saflığı: Çiçekleri elle tozlaştırıldı Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım. Kullanılan ilaçlar: Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Orta Büyüme alışkanlığı: Hastalığa dayanıklı değil. (Yaprak kararması, küllenme) Yaprak tipi: Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: İri, yeşil kabuk renkli Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Lezzetli, iri ve yuvarlak şekilli kabak oluyor. Çeşidin Hikayesi: Tohumu Türkmenistan'dan getirmiştim. Yetiştiren kişiden aldım ama özellik vb. bilgi veremedi. Yetiştirdiği iklim karasal ve sulama olanağı az. (Kış -4°C Yaz 35 °C ) 2015 yılında ülkeye hibrit ürünler girmemişti. Tohumu aldığım kişi satış amaçlı üretim yapmıyordu. Atalık tohum olduğunu düşünüyorum. Resimler 2019 paylaşımında var. |
|
|
|
![]() |
|
|