![]() |
|
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-01-2019
|
Gri Renkli İri Bal Kabağı
Bitki türü: Meyve • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Kabak • Tohum çeşit adı: Bal kabağı • Tohum kaç yıldır sizdedir:1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Muğla • Tohumun kökeni: Muğla’da tanıdığımızdan • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Uzun yıllardır ekilen bir tür • Tohumu ilk paylaşan:Sanıyorum benim • Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: - • Hasat yıl ve ayı: Mart-2020 • Bitki tipi ve gelişim durumu: Yayılıcı bir kabak • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İri, lezzetli, 50 cm adar çaplanan bir kabak • Yetiştirme özellikleri: Bol su seviyor 6. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında tohum olarak ekiliyor. 7. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yapılmadı 8. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşi ve bol suyu seviyor 9. İklim gereksinimleri: Muğla’da yetiştirildi. 10. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyvelerinin sapı kuruduğunda toplanır. Fotoğraf çekmeyi unutmuşum, geçen yılın ürünü ve mart gibi tükettik, tükettiğimiz kabağın çekirdeklerini dağıtıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|