![]() |
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-01-2019
|
Pırasa
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Pırasa Tohum çeşit adı:--- Tohum kaç yıldır sizdedir:5 senedir Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyon Tohumun kökeni: Köyden komşulardan temin edildi Tohumu ilk paylaşan: Ben Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi atıldı. Kullanılan ilaçlar: Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Başka çeşit ekmedim.5 senedir de aynı ürünü alıyorum. Değişikliğe uğradığını görmedim. Hasat yıl ve ayı: Şubat-Mart gibi ekilen tohumlardan oluşan fideler Mayıs gibi yerlerine alınıyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Kalın gövdeli oluyor, kışın yemek için gömülmeye çok uygun. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Lezzetli bir tür Yetiştirme özellikleri: Düzenli ve bol sulanmayı seviyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart gibi tohumlar ekiliyor, Mayıs gibi de fideler yerlerine şaşırtılıyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli ortama ekilirse daha güzel gelişiyor. İklim gereksinimleri: Her iklimde oluyor ama karasal iklimi ve bol suyu seviyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Kış başında o yıl ekilen pırasadan bir kaç tane tohumluk pırasa bırakılır, ertesi sene yazın sonunda tohumları alınır. Yani tohumluk olan pırasa tohumun ekilmesi ile birlikte 2 yaz görmüş oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|