![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-12-2018
|
Kara Domat
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Kara Domat Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir Tohumun geldiği yer: 2018-2019 tohum etkinliği http://www.agaclar.net/forum/1555919-post20.htm Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: heyyamola (sanırım) Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Kullanılan gübreler: Yanmış, küçükbaş hayvan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül- Ekim Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Omuzları koyu yeşil, gövdesi ise bordo-pembe kırmızı renklerinde oval orta boy meyveler veriyor. Geçen yıl yetiştirdiğim domatesler arasında verimi en düşük çeşitti ancak bu yıl bahçenin yıldızı oldu.Bu yıl çok verimliydi ve geçen yıldan daha iri domateslerimiz oldu. Yetiştirdiğim domatesler içinde tadını en çok sevdiğim domates Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Martın 20 si civarları viyollere ektim. Mayıs ortasında bahçeye aktardım. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): herhangi özel bir yönteme gerek yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: iyice olgunlaşan meyvelerden tohum aldım. Ektiğim bölge itibariyle eylül ayında tohum almaya başladım. Elimdeki tohumları 10 kişi ile paylaşabileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|