![]() |
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2019
|
Yemeklik Kabak
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: Yemeklik sarı kabak Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Urla Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2020 tohum paylaşım etkinliğinde sayın MeraklıDr tarafından bu linkte paylaşılmıştı. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bir önlem alınmadı, bahçede başka kabak çeşidi yoktu Tohumu ilk paylaşan: MeraklıDR sayın İncirli'den aldığını belirtmişti Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Keçi ve inek gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Bir önlem alınmadı, bahçede başka kabak çeşidi yoktu Hasat yıl ve ayı: Ağustos2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları Nisan sonunda doğrudan toprağa ektim, çok hızlı bir gelişim gösterip ürün vermeye başladılar ancak sıcakların artmasıyla ürün durdu, seneye bir ay daha erken ekeceğim. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İlk başta yeşil renkli tohuma bıraktığım iyice olgunlaştıktan sonra sarardı. Lezzetli bir tür. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Nisan sonu ektim ama İzmir sıcaklarında meyve süresi kısa kaldı, Sıcak yerlerde Mart sonu Nisan başı ekimi uygun olabilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş seviyor İklim gereksinimleri: 25 derece sıcaklıkta bir haftadan kısa sürede çimlendi, 35 derece civarında çiçekler meyve tutmamaya başladı Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum almak için ilk meyveyi dalında bıraktım, tamamen sararıp sapı kuruyana kadar dalında tuttum. Düzenleyen gaseker : 09-10-2020 saat 12:09 |
|
|
|
|
|