agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2019-2020-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2019-2020-tohum-paylasim-etkinligi/43487.htm)

şehirliköylü 10-11-2019 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1577410)
Ne kapanmış?

AkisSoftware
Aronia (Aronya) Bitkisi Tohumu
Önemli Not: BU TOHUM İÇİN PAYLAŞIMLAR SONLANMIŞTIR.

Dikkate alınacak talep sahipleri;
adiyez, Zekoş, lfkaya, sernur, _constantine_, Musa Gündoğan, bakidilek, devrann, zir.mühendis, ismailakgoz

Bu tohumu talep edemiyoruz diye anlıyorum. Diğer tohumlar için etkinlik takvimine göre nereden bakıyoruz?

MeyveliTepe 11-11-2019 08:33

İlk defa tohum paylaşan paylaşımcılarımız sürecin nasıl çalıştığını bilmedikleri için kendilerince öyle bir şey yapmış ama pek bir anlamı yok.

O tohum için yapılmış taleplerin yarısını kurallar gereği iptal edersek ne olacak?

"Talep edecek kişi sayısı doldu, artık başka talep etmeyin" diye bir şey yok. Süreçte böyle bir aşama da yok.

Geçerli talepler, talep etme süreci tamamlandıktan sonra topyekün inceleme sonucunda ortaya çıkar ve her yıl ham taleplerin ortalama %30'u elenmektedir.

Kalan geçerli talepler için paylaşımcılara etiketler hazırlanır ve gönderilir. Etiket gönderilmeyen tohum için o talep iptal edilmiş demektir. Paylaşımcı bu aşamada kendi koşullarına ve kriterlerine göre bazı talepleri karşılar veya karşılamaz.

Paylaşımcı, isterse bu aşamada bir tohumu tamamen paylaşımdan çıkarabilir. Ancak süreç tamamlanmadan paylaşım bitti, yeni talep yapmayın gibi bir şey yok yani.

bilenyum 11-11-2019 08:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum (Mesaj 1577411)
Kafam çok karıştı. LojistikMerkezi'ne şuan mı adres bilgisi atmak gerekiyor? Birde tahminen son tarihler nedir tohum talebi için. Bir çok paylaşım yapılıyor lakin talep edeceğimiz alt mesajlar yok. Kaçıracağım diye endişe ediyorum :(

Keşke paylaşım yapacak arkadaşlar tüm tohumlarını tanıtsa bir an önce <3

Bu durum içinde bilgi alabilir miyim MeyveliTepe

DiPoLe 11-11-2019 11:38

Tohum paylaşımı

Sadece isim adres bilgilerini vermişim. diğer metni de kopyalayıp bir kez daha lojistik merkezine gönderim yapacağım artık :)).

MeyveliTepe 11-11-2019 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum (Mesaj 1577429)
Bu durum içinde bilgi alabilir miyim MeyveliTepe

Etkinlik prensiplerinde hepsi yazılı.

Anadolu2019 13-11-2019 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DiPoLe (Mesaj 1577442)
Sadece isim adres bilgilerini vermişim. diğer metni de kopyalayıp bir kez daha lojistik merkezine gönderim yapacağım artık :)).

siteye bugün üye oldum. lojistik merkezi nedir? adres bırakabileceğimiz veritabanı neresidir acaba? Teşekkürler

Tolga Özmeral 20-11-2019 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1577180)
İyi günler, etkinlikteki taleplerimi gözden geçiriyordum ve "obabilgesi" rumuzlu katılımcıyı kataloglar listesinde bulamadım. Acaba ben mi göremiyorum, yoksa başka bir durum mu oldu? Bilgilendirirseniz sevinirim. (Kendisinden taleplerim olmuştu, ona göre ayarlama yapacağım) Teşekkürler.

Sayın Şeftali çiçeği,
Heybetli Domates tohumunu hem benden hem de Sayın ygorer'den talep etmişsiniz. Bir yanlışlık oldu sanırım.

Not: Size özel mesaj gönderemediğim için burada yazmak durumunda kaldım.

Şeftali çiçeği 21-11-2019 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tolga Özmeral (Mesaj 1578065)
Sayın Şeftali çiçeği,
Heybetli Domates tohumunu hem benden hem de Sayın ygorer'den talep etmişsiniz. Bir yanlışlık oldu sanırım.

Not: Size özel mesaj gönderemediğim için burada yazmak durumunda kaldım.

Yanlışlık yok Tolga bey, bir cins sadece bir tek kişiden istenir diye bir etkinlik kuralı görmediğim için bazı tohumlarda ikinci bir istek yaptım. Sonuçta bu çok istediğim bir domates türü ve diğer paylaşımcıdan temin edememe ihtimaline karşı böyle yaptım.

Çeşitli sebeplerden dolayı taleplerin yüzde 30 kadarının alınamayabildiği belirtilmiş durumda yukarıda Sn MeyveliTepe tarafından. Yani talep ettiğimiz her ürünü garanti alacağız diye bir şey yok anladığım kadarıyla.

Ayrıca bu bir sorunsa taleplerimi tekrar gözden geçirebilirim. En azından sizinkini.

AkisSoftware 21-11-2019 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü (Mesaj 1577412)
AkisSoftware
Aronia (Aronya) Bitkisi Tohumu
Önemli Not: BU TOHUM İÇİN PAYLAŞIMLAR SONLANMIŞTIR.

Dikkate alınacak talep sahipleri;
adiyez, Zekoş, lfkaya, sernur, _constantine_, Musa Gündoğan, bakidilek, devrann, zir.mühendis, ismailakgoz

Bu tohumu talep edemiyoruz diye anlıyorum. Diğer tohumlar için etkinlik takvimine göre nereden bakıyoruz?

Ben paylaşımları herkese açtım. Ama toplam paylaşım yapacağım tohum sayısı o şekilde kısıtlıdır.

Tolga Özmeral 21-11-2019 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1578135)
Ayrıca bu bir sorunsa taleplerimi tekrar gözden geçirebilirim. En azından sizinkini.

Her iki talebinizde onaylanırsa Siz, ben ve sayın ygorer iletişim halinde olalım ki aynı tohumu talep eden başka bir üyemiz tohumsuz kalmasın.
Bu nedenle duruma dikkatinizi çekmek istemiştim.
Herhangi bir kural hatası olduğunu düşündüğüm için değil.
İyi akşamlar dilerim.

MeyveliTepe 21-11-2019 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1578135)
Yanlışlık yok Tolga bey, bir cins sadece bir tek kişiden istenir diye bir etkinlik kuralı görmediğim için bazı tohumlarda ikinci bir istek yaptım. Sonuçta bu çok istediğim bir domates türü ve diğer paylaşımcıdan temin edememe ihtimaline karşı böyle yaptım.

Çeşitli sebeplerden dolayı taleplerin yüzde 30 kadarının alınamayabildiği belirtilmiş durumda yukarıda Sn MeyveliTepe tarafından. Yani talep ettiğimiz her ürünü garanti alacağız diye bir şey yok anladığım kadarıyla.

Siz aynı zamanda paylaşımcısınız. Halihazırda sizin paylaşımlarınıza 69 talep görünüyor. Elbette bunların bir kısmı iptal edilebilir. Diyelim ki sizden 55 net talep olsun. Bu durumda 83 adet geçerli talebiniz olabilir.

Elbette, sizin taleplerinizin karşılanıp karşılanmaması son kertede paylaşımcıların elindeki stoklara ve kendi kriterlerine bağlıdır.

Şeftali çiçeği 21-11-2019 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tolga Özmeral (Mesaj 1578142)
Her iki talebinizde onaylanırsa Siz, ben ve sayın ygorer iletişim halinde olalım ki aynı tohumu talep eden başka bir üyemiz tohumsuz kalmasın.
Bu nedenle duruma dikkatinizi çekmek istemiştim.
Herhangi bir kural hatası olduğunu düşündüğüm için değil.
İyi akşamlar dilerim.

Tolga bey, öyle bir durum olursa gereğini yapmaya hazırım. Yeter ki siz veya sn. ygören bana bildirsin. Teşekkür ederim.

Murat Uysal 23-11-2019 17:07

Selamlar. Elimde babannemden kalma 30 yıllık tohumlar var.. ben çimlendiremedim.. paylaşım etkinliğine sokabilirmiyiz...

its_just_a_ride 24-11-2019 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat Uysal (Mesaj 1578240)
Selamlar. Elimde babannemden kalma 30 yıllık tohumlar var.. ben çimlendiremedim.. paylaşım etkinliğine sokabilirmiyiz...

Çimlendirme testine tabi tutup ona göre paylaşmakta yarar var.

hakan035 26-11-2019 15:12

Merhabalar arkadaşlar ;etkinlikle alakalı, tohum talep edip hak kazananlar listesi hazırlandımı acaba merak içindeyim..

bitkicicocuk 29-11-2019 14:32

ilk defa bu etkinliğe katılacağım bamya tohumu verebilirim:D

BİTKİ TÜRÜ:SEBZE
BİTKİ ÖMRÜ:TEK YILLIK
TOHUM TÜRÜBAMYA
TOHUM ÇEŞİT ADISULTANİ BAMYA
TOHUM KAÇ YIDIR SİZDEDİR3 AY
TOHUM NERDE YETİŞTİERZİNCAN
Tohumun kökeniANNEANEMDEN

MeyveliTepe 29-11-2019 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bitkicicocuk (Mesaj 1578470)
ilk defa bu etkinliğe katılacağım bamya tohumu verebilirim:D

BİTKİ TÜRÜ:SEBZE
BİTKİ ÖMRÜ:TEK YILLIK
TOHUM TÜRÜBAMYA
TOHUM ÇEŞİT ADISULTANİ BAMYA
TOHUM KAÇ YIDIR SİZDEDİR3 AY
TOHUM NERDE YETİŞTİERZİNCAN
Tohumun kökeniANNEANEMDEN

Böyle olmuyor.

AkisSoftware 29-11-2019 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hakan035 (Mesaj 1578332)
Merhabalar arkadaşlar ;etkinlikle alakalı, tohum talep edip hak kazananlar listesi hazırlandımı acaba merak içindeyim..

Bununla ilgili bilgiler ilgili sayfada yaziyor.

hakan035 30-11-2019 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1578475)
Bununla ilgili bilgiler ilgili sayfada yaziyor.

sevgili AkisSoftware bu ilgili sayfayı bulamıyorum:confused: tekrar yardımcı olurmusun:rolleyes:

AkisSoftware 30-11-2019 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hakan035 (Mesaj 1578492)
sevgili AkisSoftware bu ilgili sayfayı bulamıyorum:confused: tekrar yardımcı olurmusun:rolleyes:

Listenin hazirlanmasina daha cok var. Ama aklinizdaki diger bir cok sorunun cevabi icin asagidaki linkteki yazilari inceleyebilirsiniz...

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=43496

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hakan035 30-11-2019 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1578493)
Listenin hazirlanmasina daha cok var. Ama aklinizdaki diger bir cok sorunun cevabi icin asagidaki linkteki yazilari inceleyebilirsiniz...

https://www.agaclar.net/forum/2019-2020-tohum-paylasim-etkinligi/43496.htm

çok teşekkür ederim

şehirliköylü 30-11-2019 22:20

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1578493)

https://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=43496

"Listenin hazırlanmasına çok var" ise tam tarihi biliyor olmalısınız. Kaç kişiye yeterli sayıda tohum hazırlamalıyım konusunda çok tedirginim, bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca yönlendirdiğiniz linke tıklayınca ben bunu görüyorum, normal mi?

Eklenti 701304

MeyveliTepe 30-11-2019 22:33

Aralık ortasında bir liste yayınlayacağım, ancak talep süreci Ocak ortasına kadar devam edeceği için fazlasıyla değişecektir.

Verilen link https olarak verildiği için öyle görüyorsunuz, http olarak denerseniz problem olmaz. Linkte etkinlik prensipleri var.

AkisSoftware 01-12-2019 05:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü (Mesaj 1578509)
"Listenin hazırlanmasına çok var" ise tam tarihi biliyor olmalısınız. Kaç kişiye yeterli sayıda tohum hazırlamalıyım konusunda çok tedirginim, bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca yönlendirdiğiniz linke tıklayınca ben bunu görüyorum, normal mi?

Eklenti 701304

Tapatalk uzerinden linki verdigim icin otomatik kendisi cevismis. Meyvelitepe'nin soyledigi gibi acarsaniz sorun olmaz.
Gerekli bilgiyi zaten kendisi vermis.

AkisSoftware 01-12-2019 13:59

Ben başka bir soru sormak istiyorum yönetici arkadaşlara.

Tohum paylaşım konusu açtığımızda bir tohum için maksimum paylaşım adedi seçiyoruz. Örneğin 10 adet. Bu belirlediğimiz adet ne zaman belirleyici oluyor? Mesela bazı açtığım başlıklara fazla rağbet olunca, adet bazında tohum sayısını azaltıp daha fazla kişiye paylaşmak istiyorum. Bu durumda önceden belirlediğim 10 kişi sınırı 15 ya da 20 olabiliyor.

Bu konu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Başka bir deyişle; Paylaşım anında bize gelecek etiket adeti tam olarak ne zaman belirleniyor?

MeyveliTepe 01-12-2019 15:29

Paylaşımcıların koyduğu sınırlar yine paylaşımcının kendisi tarafından uygulanır.

Merkezi olarak iptal edilecek talepler iptal edilip sadece geçerli talepler için etiket düzenlenerek paylaşımcıya gönderilir. Şayet, belirli bir tohum için paylaşımcıya gönderilen etiket sayısı paylaşımcının paylaşmayı düşündüğü üst sınırdan fazlaysa paylaşımcı kendi kriterlerine göre insiyatif kullanarak, bazı etiketler için tohum göndermez veya poşetteki tohum sayısını azaltarak daha fazla talep karşılamaya çalışır ya da her ikisini de uygular.

tropikalist 02-12-2019 06:28

Merhaba ben bir şey merak ediyorum acaba talep ettiğim tohumlar ne zaman gönderilecek daha ilk defa böyle bir şeye katıldım I yüzden bilmiyorum bilgilendirir misiniz şimdiden teşekkürler

AkisSoftware 02-12-2019 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1578555)
Merhaba ben bir şey merak ediyorum acaba talep ettiğim tohumlar ne zaman gönderilecek daha ilk defa böyle bir şeye katıldım I yüzden bilmiyorum bilgilendirir misiniz şimdiden teşekkürler

Bu konularla ilgili gerekli takvim aciklamalari bir kac haftaya duyuru olarak yayinlanacaktir.

ladyofthegreens 02-12-2019 12:29

Kaktus ve sukulent tohumu arıyorum 05308526333 Meryem açıl

yusuf55 02-12-2019 21:22

Tohum paylaşım

İyi akşamlar.Yeni üye oldum.Doğru başlığa mı yazdım bilmiyorum, ama okul müdürü olduğum okulumda kendi çapımızda çiçek,sebze yetiştirmek ve bol meyve ağacı dikmek istiyoruz. Bu konuda bu güzel sitedeki değerli üyelerimizden nasıl destek alabiliriz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025