agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni373Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2020, 06:53   #1
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Kurtlanmış fasulyeler

Name:  IMG_6740.JPG
Views: 834
Size:  35.0 KB

Name:  IMG_6738.JPG
Views: 950
Size:  30.0 KB

Name:  IMG_6741.JPG
Views: 869
Size:  36.8 KB

malbman ve Atilgan beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2020, 12:50   #2
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Güler hanım,

böceklenmiş fasulyeleri mümkün mertebe temizlemek için çok gayret ettim hepside çok güzel tohumlardı. buradaki yazışmalardan sormuştum hepsini bir bir bakarak koydum ama içlerine saklanmışlar vardı demek ki çok çok özür dilerim herkesten

Güler, TCM, Selma_321 ve 5 kişi beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2020, 14:10   #3
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Güler hanım,

böceklenmiş fasulyeleri mümkün mertebe temizlemek için çok gayret ettim hepside çok güzel tohumlardı. buradaki yazışmalardan sormuştum hepsini bir bir bakarak koydum ama içlerine saklanmışlar vardı demek ki çok çok özür dilerim herkesten
Saklanmışlar değil de, yeni pencereler açıp içeridekiler dışarı çıkıyorlar. Tasnif esnasında tüm fasulye paketlerinizi açıp hepsini tek tek imha ettim. İlaveten hepsini ayrıca bir kilitli poşete daha koydum. Olur da ilk poşeti delerlerse varsa başka fasulye poşeti ona gitmesinler diye. Çünkü kimi zaman poşeti de delebiliyorlar. Tasnifin ardından kontroller esnasında denk gelen bazı poşetlerde gene gözüme iliştiler. Hepsini temizlememe rağmen yeni çıkan böcekler poşet içerisinde yine cirit atıyorladı. Musa Gündoğan'dan tohum talebinde bulunanlar tohumları geldiklerinde gereken önlemlerini alsınlar. Yoksa bahara kadar ekecek fasulyeniz kalmayacak.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2020, 14:22   #4
Ağaç Dostu

pares's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Saklanmışlar değil de, yeni pencereler açıp içeridekiler dışarı çıkıyorlar. Tasnif esnasında tüm fasulye paketlerinizi açıp hepsini tek tek imha ettim. İlaveten hepsini ayrıca bir kilitli poşete daha koydum. Olur da ilk poşeti delerlerse varsa başka fasulye poşeti ona gitmesinler diye. Çünkü kimi zaman poşeti de delebiliyorlar. Tasnifin ardından kontroller esnasında denk gelen bazı poşetlerde gene gözüme iliştiler. Hepsini temizlememe rağmen yeni çıkan böcekler poşet içerisinde yine cirit atıyorladı. Musa Gündoğan'dan tohum talebinde bulunanlar tohumları geldiklerinde gereken önlemlerini alsınlar. Yoksa bahara kadar ekecek fasulyeniz kalmayacak.
Akşama ilk iş buzdolabına koymak olacak Musa Gündoğandan gelen fasülye tohumlarını

pares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2020, 07:43   #5
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
sevgili bahçedenn

yardımınız için çok teşekkürler. herkesten ricam fasulyeler ellerine geçince bir gün derindondurucuda bekletsinler sabaha çıkarsınlar. forumdan bir arkadaşımız bu şekilde böceklerden kurtulduğunu söyledi çimlenmede de sorun yaşamamıştı

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2020, 10:53   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-10-2018
Alıntı:
Aslında bütün fasülye ve mısır tohumları buzdolabına konabilirse çok çok iyi olur, özellikle bu ikisi böcekleniyor çünkü . Bu da benim obsesyonum oldu, benim mısırlar da iki gün sıcakta kaldıklarında böceklendiklerinden, ah almamak için tekrar uyarmak istedim. Selamlar

Meraklıdr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025