![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
arkadaşlar şimdiye kadar paylaştığım tohumları çoktan göndermiş olurdum fakat fasulyelerde böceklenme olmuş epey ayıkladım şu an sorun görünmüyor fakat bazılarının içinde halen kapalı kutu içinde yaşar gibi yaşayanları gördüm. çok denk gelmedim ancak paylaşıp paylaşmamayı sizlere sormak istiyorum. ona göre yarın tohumları kargoya vermiş olacağım 3 gündür bunun için bekliyordum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
Sonuçta tohum talep eden olarak ta tohum paylaşan olarak ta kendi adıma bu tür riskleri göze aldım. Benim paylaştığım Aronya meyvelerinde de benzer küflenme sorunu oluştu. Kargo gönderene kadar buzdolabında duruyordu. Ama yinede istenmeyen böyle problemler olabiliyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2015
|
Alıntı:
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2019
|
Alıntı:
ben öyle düşünüyorum. Sonuçta kendi tohumunu alan her yetiştiriciiçin bu rikler her zaman var. Lütfen kendinizi kötü hissetmeyin. Üzülmeyin. Fasulye gibi büyük çeneklilerde çoğu zaman böcekler asıl tohumun öz kısmına zarar vermiyor. Daha önce bir arkadaşımdan böceklenmiş eski tohumlar gelmişti ve çimlenme oldu. Yüzdesi düşüyor biraz ama yine de çimlenen oluyor. Emeğinize sağlık.Düşünceli davranıp bunu paylaşmanız ayrıca kıymetli.Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2019
|
Defne yaprağını evde her yerde kullanıyorum. Ceviz yaprağıyla birlikte. Ama tohumları tuzla birlikte koymak aklıma gelmemişti. İşe yaradıysa harika, denemek isterim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2008
|
Tuzun zararı olur mu bilmiyorum, defne yaprağını da bilmiyordum. Ben odun külü ve nemi alması amacıyla bazen pirinç koyuyorum tohumla birlikte. Bugüne kadar hiç bir tohumuma bir şey olmadı. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Tuz nem alıcı olarak etkindir. Nemli tuzun tuzluktan akması için pirinç kullanılıyor. Tuz daha nem çekici olduğu için akıcılık bir ölçüde sağlanabiliyor ama kuru tuz elde edemiyoruz. Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz. Yaklaşık aynı nem çekme değerlerine ulaşıyor. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2019
|
Alıntı:
Bence de paylaşın, şansımızı deneyelim. |