![]() |
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2018
|
Aydın Siyahı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Patlıcan Tohum çeşit adı: Aydın Siyahı Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunkum köyü Germencik, Aydın Tohumun kökeni : İzmir'den arkadaşımdan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon önlemi alındı Tohumu ilk paylaşan: Uzunkum Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi, Ema Kullanılan ilaçlar : Gülleci Bulamacı, odun külü toz kükürt karışımı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2019 temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlū gelişen hastalıklara dayanıklı, bol verimli, halen ürün vermeye devam ediyorlar. 8-10 bitki neredeyse iki aileye yetti Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Parlak, koyu mor siyah gibi, eti beyaz, acılaşma yapmıyor. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: 28 ocak'ta oksijenli suda peçete arasında 3 günde çimlendi, sonra torfla ve 21 nisan'da toprakla buluştu Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Işık, su, gübre isteği karşılandığında bol ürün alınıyor Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum alınacak olanların iyice olgunlaşması beklenir. Not: Resim çok az çektiğimi farkettim. 1-2 tane sayfamda eklemiştim, onları buraya aktaramadım. |
|
|
|
|
|