![]() |
Bir de şunu eklemeliyim; etiketlerin üzerinde bütün hikayeyi yazacak kadar yer yok. Tohumları alan, etiketteki gönderen bilgisinden yararlanarak kataloglara müracaat edebilir, katalog bilgisini resimleriyle birlikte yazdırıp saklayabilir ya da başka bir takip metodu uygulayabilir.
|
Alıntı:
|
Sayın Vizeli39
Sayın Rana58 in dışı benekli karpuz paylaşımını bulamadım. Link verirmisiniz. |
Geçen seneki katalogda son olarak eklenen tohum. Yerli ama ben yetiştirmediğim için biraz çekinceli paylaşmıştım. Ayrıca benim karpuzda koyu yeşil kabuk vardı ama benek hatırlamıyorum.
|
Benekli artı dışı sarı diyor.
|
Alıntı:
|
Keşke sayın Vizeli39 da bu tartışmaya katılabilseydi.
|
Merhaba arkadaşlar bende de malatya kayısısının çekirdekleri var kabuğu kırılmış şekilde birde Isparta'dan getirdiğim şeker pare denilen kayısı çekirdekleri var isteyen olursa yollarım
|
İlk defa tohumdan sebze yetiştirecegim. Daha önce fide alıp ekmiştim. Çok heycanlıyım.
|
şeker kamışı katı meyve sıkacağı ile sıkılabilir mi?
|
Sayın Makbule,
Sadece ağırlıklı olarak çekirdek ile çogaltılan bazı meyve tohumlarını paylaşıyoruz. Mesela ömer eriği diye tabir edilen tohumu dikildiğinde agacı kaliteli meyveler veren oluşturan eriğin tohumunu paylaşıyoruz ama bir can eriğinin ya da papaz eriğinin tohumunu paylaşmıyoruz. Alıntı:
|
Sayın Pelpel,
Tohum paketinin üstünde c. maxima yazıyor ama paylaştığınız butternut kabak c. moschata türüne ait. |
Alıntı:
|
Alıntı:
sorular epey ard arda geldi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Şeker kamışının suyunu çıkarmakta kullanılan presler var. Resimdeki Floridalı çiftçi Jon Butts, kamışı eski usül prese beslerken görülüyor.
Alıntı:
|
Şekerkamışı daha sıcak ve güneşli iklim bölgelerinde bizim ülkemize göre yaptığı fotosentez fazlalığı nedeni ile şeker oranı daha fazladır muhtemelen. Ülkemizde yetişen hurmaların şeker oranı ile Arap yarımadasında vahalarda yetişen hurmadaki şeker oranının fazla olması gibi bir durum söz konusu.
|
Alıntı:
|
şeker kamışı türkiye de ticari amaçla ekilmiyorsa sadece tadına bakılması için ekilebilir. dediğiniz gibi pres dışında suyunu çıkarmak çok mümkün görünmüyor. verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim herkese
|
Alıntı:
Şu an yazılmamasının nedeni, hemen göndermeye kalkanlar olmasın diye :) Geçen yılki duyuru: http://www.agaclar.net/forum/2017-20...tm#post1528007 |
merhaba arkadaşlar
bir konu hakkında engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim. tohum saklarken şu zaman kadar sadece bir kaç fasulye çeşitinde böceklenme yaşadım. ve atmak zorunda kaldım. bu böcekler için genelde odun külü vs. ile karıştırın diyorlar. ancak gel gelelim benim için pratik olmayan bir tohum saklama yöntemi. bu odun külü dışında böcekleri uzak tutacak ya da var olacak böceklerin engellemesi için başka alternatif neler olabilir. örneğin tuz, naftalin vs. kullanılabilir mi? |
Alıntı:
Biz bu sene şeker kamışı şurubunu yaptık. Biraz zahmetli bir iş, küçük parcalara kesip kaynattık. Neredeyse bütün gün sürdü, ama imkansiz değil. İngilizce bilgi burada; How to make cane syrup at home... without a sugar cane press! | The Survival Gardener |
Alıntı:
|
Sayın Musa Gündoğan bu zamana kadar hic fasülyem böceklenmemisti.Bu sene kücük bir kavonazdakini atmak zorunda kaldım.Netten biraz baktım arkadasin söyledigi gibi genelde defne yapragi diyorlar hemen bahceden bir poset topladım;)
Diger seceneklerse pet kola siselerine iyice kurulayıp dibine tuz atip fasulyeyi koymakmis.Üzerine sarımsak koyanlarda varmış..Ben yine de çok kıymetli tohumluklarimi buzdolabının meyvelik bölümüne koyuyorum;) |
Fasulyeler hasat aşamasında hemen ayıklanıp kemik kuruluğuna gelene kadar kurutulup kavanoza doldurulduktan sonra dondurmak iyi bir yöntemdir. Ayıklama ve kurutma işleminin yapıldığı ortamın bakliyat depolanan bir yer olmamasında büyük yarar var.
Dondurulan tohumlar sonraki mevsim dikilmek üzere kavanozdan çıkarıldıktan sonra, kavanoz geri kalan tohumlarla birlikte tekrar dondurucuya alınacaksa, kavanoz içinde hiç nem olmamasına çok dikkat edilmesi gerekiyor. |
Annem ve babam sebze tohumlarını Amarikan bezinden dikilmiş keseye doldurup ambar denilen odanın tavanına asardı.
Veya toprak küp- küpeciklere doldurulurdu. Tabi bizler bu araçları unuttuk. Birçok kez bende tohum alıp sakladım başarılı olamadım. Kimi zaman küflenmiş bazen ise böceklendi. Ata geleneklerini uygulamak daha uygun diye düşünüyorum. |
Ne kadar gerekli bilmiyorum ama fasülye buzluktan çıkarıldığında ortam sıcaklığına ulaşana kadar kabı açılmadan bekletilmeli diye okumuştum.
|
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için tohumları bir düzene sokmak şart oldu :)
|
Tohum hakkında bilgiler bölümlerinde küçük süs biberi türleri için tek yıllık yazılmış. Eskiden ben de öyle biliyordum. Nedense iki defa yaz sonlarında sulamayı azalttım. Ve biberler kurudu. geçtiğimiz yıl süs biberlerimi sulamayı bırakmadım. Baharda ikinci kez bol miktarda meyve aldım. İnternette araştırdım. Biberleri ağaç formuna çevirenleri gördüm. 4-5 yıl ürün aldıklarını söylüyorlar. Büyük boy biberler için de durum benzer. Bizimkiler henüz iki yaşında. Şu kadar ömrü var diyemem. Ancak bu tek yıllık durumu yanlış bilinen ezber bir bilgi midir bilenlere ve tecrübe edenlere sormak isterim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025