![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Muğla
Mesajlar: 128
|
Geleneksel Turuncu Balkabağı
Geleneksel Turuncu Balkabağı Bitki türü: Mevsimlik sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Balkabağı Tohum kaç yıldır sizdedir: Üç yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Muğla Size nereden geldi: Bu yörede herkesin yetiştirdiği tür. Komşudan. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Büyük bir tarlada farklı tür kabaklarla yetiştirilmiştir. Aynı türler birarada dikilse de tozlaşmayı sınırlayıcı herhangi bir çaba gösterilmemiştir. Kullanılan gübreler : Keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: Hasat yıl ve ayı: 2018 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Yatay, geniş alana yayılır. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Lezzet olarak sık tercih edilen balkabağı türüdür. Tatlı olarak, fırında veya çorbada severek tükettiğimiz balkabağı. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Bol gübreyi sever. Yerel halk tarafından kullanılmayan keçi gübresinin içine dikilir ve sulama dışında bakım yapılmadan dahi oldukça büyük ve lezzetli ürünler yetişir. İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahardaki ilk soğuklara kadar yaşar. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tüketilen kabağın çekirdekleri tohum olarak kullanılır. Tercihen en olgun ve en büyük kabaktan tohum alınır. Düzenleyen Şükufezar : 10-01-2020 saat 02:05 |
|
|
|
![]() |
|
|