![]() |
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Kıvırcık tere
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Tere Tohum çeşit adı: Kıvırcık tere Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Urla'dan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. İsmail Kuzucu, Resulgur da dağıtmış, ancak aynı tür olup olmadığını bilmiyorum. Dağıtılacak tohumun saflığı: Tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Haziran Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkiyi sera ortamında yetiştirdim. Kış aylarında tohumu direk toprağa serperek yetiştirebilirsiniz (dışarda yetiştirirken donların geçmesini beklemek gerekebilir). Sera ortamında 1 ayda yetişiyor, hızlı gelişiyor. Biçildikçe taze filizler veriyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Baharlı, diğer tere türlerine göre daha lezzetli (sulu) bir tür. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Zengarden'dan alıntıdır "İyi güneş ve ışık alan bir yere ekin. 1-2 haftada çimlenen tohumlar, gevşek, asidik humuslu toprağın yüzeyine ekilip, üzerlerine hafifçe toprak serpilmelidir. Derine gömmeyin. 18/21°C derecede çimlenirler. 2-3 cm aralıklı ekebilirsiniz. |
|
|
|
|
|