![]() |
|
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Çeşme kavunu ?
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Çeşme kavunu ? Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Atalık tohum olarak gelmişti, ancak kimden geldiğini hatırlamıyorum. Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bitkinin çeşidinden emin olamadığım için daha önce dağıtılıp dağıtılmadığını da bilemedim. Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer kabakgil sebzeleriyle (salatalık, kabak, karpuz) birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Geniş alana yayılan bir bitki. Yaz boyunca düzenli suladım, bol ve uzun süreli meyve verdi. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveler boy boy, kalın kabuklu, bol sulu ve şekerli. Yaz sonuna denk gelen yumruk büyüklüğündeki kavunlar bile oldukça lezzetliydi. Kalın kabukları sebebiyle uzun süre dayanıyor. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumları bölgenizdeki geç donlardan sonra bahçeye direk ekebilirsiniz.Talep edenlere makul miktarda tohum gönderebilmem için bu tohumu paylaşıma kapatıyorum. Düzenleyen Kenger : 19-12-2018 saat 18:01 Neden: Paylaşıma kapatma |
![]() |
![]() ![]() |
|
|