![]() |
|
|
|||||||
285Beğeniler
7
Gönderen
12
Gönderen
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
7-Pancar (pazı)
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: pazı Tohum çeşit adı: yaprak pazı Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yerli tohum sitesinden alındı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında başka pancar pazı çeşidi bulunmadı Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): sadece 1 er kez sıvı kükürt ve organik tarımda kullanılan NeemAzal T/S kullanıldı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı yaz boyu Bitki tipi ve gelişim durumu: verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uzun ve geniş yapraklı, yaprakları alındıkça yeni yaprak veriyor. Yetiştirme özellikleri: Kolay gelişen, verimli (benim viyolde öldü ölecek diye 2 hafta bekleyen cılız fideler toprakla buluşunca balığın denize kavuşması gibi sevindi ve acayip gelişti. Elimdeki tüm tohumlar bu cilız üç-beş fidededen elde edildi). Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat-Mart viyole, Nisan-Mayısta fide olarak toprağa (Mart-Nisanda doğrudan toprağa ekmek daha iyi olur). Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, ben su sıkıntısı çektiğim halde yetiştirebildim. Ama su olsa çok daha iyi olurdu zannediyorum. İklim gereksinimleri: İklim seçtiğini pek düşünmüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. Düzenleyen aziztoprak : 21-10-2018 saat 21:01 |
|
|
|
|
|