![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
5-Kara kabak
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: kara kabak (Ordu köy) Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir arkadaşımın hanımı Ordu'nun bir köyünden getirmiş Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" ve sarı karpuz da yetiştirdim. Ama renk ve görünüşlerine bakıldığında birbirlerinden hibritlendiklerini zannetmiyorum. Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): sadece 1 er kez sıvı kükürt ve organik tarımda kullanılan NeemAzal T/S kullanıldı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: Eylül-Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tatlısı harika oluyor. Biz biraz erken koparmışız siyahken. Ama olgunlaşması için iyice sararması gerekiyor zannediyorum. Yetiştirme özellikleri: Tohumdan fideye, fideden toprağa, kolay gelişen, verimli Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan viyole, Mayıs-Haziranda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, ben su sıkıntısı çektiğim halde yetiştirebildim. Ama su olsa çok daha iyi olurdu zannediyorum. İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|