![]() |
|
|
|||||||
285Beğeniler
11
Gönderen
6
Gönderen
12
Gönderen
27
Gönderen
19
Gönderen
7
Gönderen
12
Gönderen
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
2-Minik siyah karpuz (yerli)
Bitki türü: meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: karpuz Tohum çeşit adı: yerli siyah karpuz Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Rana58 (2017-2018 tohum paylaşım etkinliğinden-Açıklamasında Gökçeada/Uğurlu köyünden alındığı belirtilmiş) Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" ve "sarı karpuz" da yetiştirdim. Yakınında "iri alaca" karpuz da yetiştirdim. Bu sebeple elde ettiğim tohumların saflığını garanti edemiyorum. Tohumu ilk paylaşan: Rana58 Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: Eylül-ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, az verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kırmızı, çok lezzetli, ufak boyutlu, ince kabuklu, küçük ve az çekirdekli Yetiştirme özellikleri: kolay gelişen Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs-haziranda viyole, Haziran-temmuzda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, olmasa da olur, su isteği fazla değil İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. Düzenleyen aziztoprak : 21-10-2018 saat 09:02 |
|
|
|
|
|