![]() |
Alıntı:
Bu gün de bekledik, sanırım yarın tekrar çalışmaya başlayıp bitireceğiz. Zarflar postaya verildiğinde malina ilan eder. |
Siz sanırım 7b (Ankara) yetiştirme bölgesindesiniz. Tohumlar önümüzdeki bir hafta içinde elinize ulaşır ulaşmaz hangilerini ekmeyi düşünüyorsunuz?
Alıntı:
|
Etkinliğin genel prensiplerle ilgili bölümüne göre, tohumların kargoya verilmesi için belirlenen zaman dilimi Şubat'ın ikinci haftası oluyor. Şu anda üçüncü haftasındayız ama Şubat'ın ortasına dahi gelmiş değiliz.
Ben tohumlarımı, Türkiye'deki her üyeyle aynı takvime uymama rağmen, her sene aşağı yukarı aynı zaman diliminde gönderiyorum. Bu sene postalamada elimden olmayan nedenlerle birkaç gün geciktim ama bunun bir önemi yok çünkü paket Türkiye'ye etkinlik takvimi kapsamında ulaşmış durumda. Gümrükteki münferit uygulama benim sorumluluğumda olan birşey değil. Bu, önceki yıllarda da böyleydi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
amacım ortamı kızıştırmak değil. ankara da şu an dikeceğim içinde sormadım. sadece merak ettim ondan dolayı sordum. asıl niyetimde herkes tohumlarını gönderdi ulaştımı ne durumda bunlar için bilgi istedim. 7b bölgesindeyiz ancak bu sene havalar çok değişik bir şekilde ılıman gidiyor. niyetim hemen dikmek değil lakin bu sene ankara da erkencilik olabileceğini düşünüyorum. |
Bahcedenn tohumlarını elden getirdi. Birnefestoprak da tohumlarını gönderdi ama ABD'den geldiği için elimize ne zaman ulaşır konusundan emin değiliz. Yani işin bu kısmı, ihmal olmamasına rağmen tamamen belirsiz :)
Birnefestoprak'ın tohumları gelince yeni bir konu açıp ondan tohum talep edenlerin kararlarını soracağız. Ayrıntıları yazmak için erken... Tohumların ekimiyle ilgili deneyimlerinizi paylaşın bu konuya katkılarınızı ve göz atmalarınızı bekliyoruz. Zarfları hazırladık. (176 adet) 1 adet Sürat Kargo ile gidecek olanı Güler aldı, gönderecek 3 adet PTT Kargoyu ben göndereceğim. 3 adet zarfı elden teslim ettim. Kalan 169 adet zarfı Zafer İnandıklı yarın arabayla gelip alacak ve Yurtiçi Kargoya teslim edecek. En az bir gün sonra kargo takip numaraları verilecektir. 20 Şubatta hala kargosunu almayanlar durumu yazar onların kargo takip numaralarını burada duyururuz. Lütfen kargolarınız için özel mesaj yazıp durum ne diye sormayın :) |
3 Eklenti(ler)
Sizlerin canla başla özenerek hazırladığınız tohum poşetlerini bizler de elimizden geldiğince özen göstererek zarflamaya çalıştık, umarım hepsi sağlıklı olarak elinize tez zamanda ulaşır.
İşimiz bu gün bitti. Sabah yine malina'nın yolunu tuttuk. Gittiğimizde malina son gelen tohum poşetlerini bilgisayara aktarmış, biz de alfabetik sıraya göre hazırlanan kutularından alıp, tohumları gideceği üye zarflarına yerleştirdik. |
3 Eklenti(ler)
Daha sonra zarflar kapatılarak zımbalandı ve kargoya verilmek üzere kutulara yerleştirildi.
|
2 Eklenti(ler)
|
Tohum zarfının sürat kargo ile gönderilmesini talep eden arkadaşımız meminaydin'ın kargosu bu gün sürat kargoya teslim edildi.
2 GZ 201800000047 Tarih 14 şubat 2018 |
1 Eklenti(ler)
Bazı tohum zarflarının içinden arkadaşımız g.c. nin gönderdiği tohum poşetleri çıkacaktır.
Elimizde olanları üçer-beşer zarflara koyduk. Teşekkürler sevgili g.c. http://www.agaclar.net/forum/1529753-post25.htm |
Sizler şimdi tohumlarınıza kavuşma heyacanı ile kargo yolu gözeteceksiniz biz de acaba kimler kolilerini aldı diye merak edeceğiz.
Daha sonra ekim faslı, ürün alma telaşı sürüp gidecek.... ve diyeceğiz ki iyi ki agaclar.net'liyiz, agaclar.net bize bu imkânları sağladı. ;) |
kargo poşetimi gördüm :D
Elleriniz dert görmesin. çok yoruldunuz emek harcadınız bol bol da güzel yemekler yediniz :o (afiyet olsun). İnşallah herkesin eline sorunsuz ulaşır ve herkes tohumlarını toprakla buluşturur büyütür çiçeklerini gördükçe sizlere minnet duyar |
Bende çok teşekkür ediyorum.. Gerçekten büyük bir emek var, ellerinize, emeklerinize ve yüreklerinize sağlık. Gerçekten de bir heyecan oldu, kargo yolu gözleyeceğiz
|
Alıntı:
|
Sayın Güler,
Şimdi fark ettim ki 10. mesajda eklediğiniz ilk fotoğraf, paylaştığım domates tohumlarının bir kısmına ait. Eh. Ben de düzen konusunda bir teşekkür beklerdim açıkçası :) Cık cık.. Lütfen.. :) |
Elleriniz dert görmesin. İyi ki bu ailenin bir parçası olmuşum. Çok mutluyum. Seneye yanınıza yardımcı lazım mıdır ?
|
Benden talepte bulunan üyeler:
Paket yerine vardıktan sonra, tohumları size ulaştırmanın bir çaresine bakacağız. Paket hiç ulaşmasa bile, en azından çoğaltılması gerektiğini düşündüğüm nadir çeşitler için bir yol bulacağız. |
Bu gün 169 adet zarf yurtiçi kargoya verildi.
|
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Yetiştireninden gönderenine kadar hepinize. Bereketli bir yıl olur inşallah.
|
Gelen kargolara ne kadar ücret ödeyeceğimiz hakkında bilgi verebilir misiniz? Bazen bozuk para sıkıntısı olabiliyor, bazen de kargocular işyerinde arkadaşlara bırakıp gidiyorlar, para konusu (miktar küçük olunca) unutulabiliyor, daha sonra kargodan arayıp borcunuz var deyip moral bozuyorlar vs. vs.
|
Alıntı:
|
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/41963.htm
Kargolarınızı aldığınızı yukarıdaki linkte yazabilirsiniz. Bu konuyu işi bittiği için kapatıyorum :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025