agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 9 Gönderen Hale Öğün

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-11-2017, 13:26   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-08-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Hale Öğün

Paylaşımını yapacağım tohum:
1- Stocky Red Roaster (Birnefestoprak)

Bu yıl Mayıs ayında yerlerine aldığımız fidelerin tamamını kaybettik. Ektikten 10 gün sonra bahçeye gittiğimizde domates, biber, patlıcan, kabak fidelerimizin yerinde yeller esiyordu. Tam sebebini anlayamamış olsak da, adalardaki kuş pisliklerinin sahipleri ve komşumuzdan bahçemizi es geçmediğini öğrendiğimiz fındıktan irice dolu, suçlular olsa gerek. Mayıs ortasında elimizde kalan tohumları tekrar çimlendirip Haziran sonuna doğru yerlerine aldık. Yükseltilmiş yataklar, organik kompost gübresi, mikoraza mantarları, etkin mikroorganizmalar, fazla güneşe ve kuşlara karşı koruma amaçlı tül, otomatik zaman ayarlı damla sulama... Sebze fidelerimizin ihtiyacı olabileceğini düşündüğümüz her şeyi hazır etmemize rağmen bazı sebeplerden bahçeye çok sık gitme şansımız olmadı ve bütün emeklerimizin karşılığında tek bir domates bile yiyemedik .

Motivasyonumuz epeyce kırıldığından bahçe işlerine biraz ara verme kararı aldık. Atalık çeşitlerden olan karakılçık buğday ekimi yaptırdık bir miktar, fırsat bulursak az biraz da bezelye ve bakla ekeceğiz. Bu nedenle bu yıl tohum talebim olmayacak. Paylaşımını yapacağım tek tohum ise gözümün önünde, balkon saksısında yetiştirdiğim biber. Bu biber fidelerini epeyce geç, haziran sonunda yaptık. Saksıya aldıktan sonra, sulamanın ve çapanın etkisini görme amacıyla bir hayli de susuz bıraktık, iki-üç günde bir çapalarken, çok sıcak günler hariç neredeyse haftada bir suladık. Sonuç 5 fideden 20 tane biber .

Hale Öğün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025