![]() |
|
|
|||||||
255Beğeniler
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Pandora yasemin
Resim net' ten alıntıdır. ![]() Tohum resmi • Bitki ömrü: Çok yıllık sarmaşık çiçek/Hafif kokulu • Tohum çeşit adı:Pandora yasemin/ Pandorea jasminoides • Tohum kaç yıldır sizdedir: İki yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir • Size nereden geldi: Antalya' da fidan satışı yapan firmadan fidanını aldım • İlk paylaşan: Lonicera • Kullanılan gübreler: Karakafes otu çayı • Kullanılan ilaçlar: - • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı • Hasat yıl ve ayı: 2016 Ekim • Bitki tipi ve gelişim durumu: Hızlı gelişiyor • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri:Tohum baklası bitki beslemeye bağlı olarak 10-20cm uzunluğunda önce yeşil, olgunlaştığında siyaha yakın koyu kahverengi. • Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbahar ayları tohumların ekim zamanıdır. 1 hafta 10 gün içerisinde çimlenme gösterir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Ben direkt toprağa ekiyorum ama bir yerde şöyle bir ipucu vermiş; Tohumları yaklaşık 3 gün boyunca suda bekletin, şişip dip kısma çöken tohumları alıp saksıya ekiniz. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Gölge sevmez, güneş bitkisidir. Su tüketimi fazla. Saksıdaysa geçirgen toprak seviyor, kök çürüklüğüne hassas. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ege ve Akdeniz bölgelerinde Eylül Ekim aylarında önce yeşil olan tohum baklası koyu kahverengi renge dönüşüp ortadan ayrılıyor. -- Bu bitkiye ait tohum paylaşımı sona ermiştir-- Düzenleyen Lonicera : 24-11-2016 saat 14:02 |
|
|
|
|
|