![]() |
Alıntı:
|
Sayın MeyveliTepe nin paylaşıma açtıgı Rhubarb, raven
bitkisine tıpatıp benzeyen bir bitki Sakarya da dere yataklarında bolca bulunur ama birşekilde kullanıldığını görmedim. Acaba aynı türmüdür? |
Amerika'da gormussunuzdur belki; strawberry rhubarb pie (cilekli raven payi) olarak gecen payin icindeki "rhubarb". Saplari kullanilir. Mayhos, cok guzel bir tadi vardir. Tatliyla birlikte olusturdugu tezat muthistir. Ticari tohum olarak satisi da 19. yuzyila kadar gidiyor.
Alıntı:
|
Merhaba, Ben 25 tercih yerine 32 tercihte bulunmuşum aynı tohumdan bir kaç kere talep etmişim sanırım (ilk kez olduğu için tecrübesizim de) düzeltme şansım var mı acaba?
|
Alıntı:
|
Düzelttim teşekkür ederim
|
Sn. @birnefestoprak
Muğla Yılanı .. Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: Maalesef elimde herhangi bir veri bulunmuyor ancak sekil itibariyle cok onemli bir cesit. Sn smnunal'in uzun yillardir yetistirdigini biliyoruz. Uzak Dogu'nun kimi uzun patlicanlarina benziyor ama hemen et kalinligi hem de renk bakimindan da onlardan tipik sekilde ayriliyor. ANATOHUM Projesi kapsamina, Muğla Yılanı adiyla alinmistir. Demişsiniz ; ( bilgi için 3.54 saniye de başlıyor izleyin ) olabilir. https://www.youtube.com/watch?v=ZyAyTZR6v5k |
Chinese Purple benzeri bir yerel cesit olmali. Mugla Yilani, sivri burunlu ve daha ince bir patlican. Rengi de koyu mor.
Alıntı:
|
Evet tatlısını da yemiştim ama Sakarya da dere yataklarında gelişenleri yiyeni görmedim. Ilk baharda unutmaz ısem resmini çeker ve burda paylaşırım.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili hira, 154 no.lu mesajda sn. MeyveliTepe'nin paylaştığı tablolardan Özet 6 Aralık 2015 sekmesine bakarsanız tüm talepler belirtilmiş. Yalnız isminizi listede bulamadım. :( Özet 4 Kasım 2015 tablosunda 11 tohum talebiniz olduğu görülüyor. :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sebze tohumları hakkında yapılan açıklamalarda üyelerden istenilen bilgilere " lezzet durumu " hakkında bilgi talebinin ilavesi mümkün olabilirmi. Çok üye bir şekilde lezzet hususunda bilgi yazıyor ama arada bu konuda bilgi olmayan tohumlarada denk geliniyor.
Ben bu etkinliğin en büyük gayesinin kaybolmak üzere olan geleneksel lezzetlerin tekrar topluma kazandırılması diye düşünüyorum. Katılımıma sebep de bu. Eğer bahçemde bir uğraş vererek sebze üreteceksem ben veya yakınlarım üretilenleri yerken " domata benziyor" deyebilmeli. Bu yıl hazır aldığım fidelerden ürettiğim domateslerin büyük kısmı senelerdir yemediğimiz lezzette domates verdi bize. Aynı kişiden aldığım fidelerde daha önceki yıllarda vasat olan lezzet ne olduda bu derece güzelleşti. Büyük ihtimal sizlerin düşüncesindeki kişilerden yayılan domates tohumlarından bizlere de yansıyan faydayı bilmeden yakaladık. Bunun bir kaç sene devamı halinde ülkenin büyük bölümü bu güzelliği yakalamış olacak. Ben, acemiliğime geldi bu güzel domateslerden fazla sayıda tohum elde edemedim ama bu sene ilk gayem tohum elde etmek olacak, sizlerden gelen tohumlarla beraber düşündüğümüzde sadece benden çevreye yayılacak tohum miktarı bile yayılmaya büyük katkı yapacaktır. Elimdeki domates tohumlarından az da olsa dağıtıma sokma niyetindeyim umarımki talep eden arkadaşlar bunları da öncekiler gibi çoğaltıp yayacaklardır. |
Taleplerine ekle dedikten sonra ne yapmamiz gerekiyor. Adres falan mi vereceğiz? Bekliyor muyuz sadece
|
Daha sonra silinebilir
Soruyu soran arkadaşa özel msj la ne yapması gerektiğini yazdım
sileblirsiniz |
Barek Allah,
Çok güzel çok beğendim ve hayran oldum. Çabalarınıza ve emeklerinize sağlık. Özür dilereyerek bir soru sormak istiyorum. Henüz aranızda yeni olduğum için 15-20tane tohum istedim sizlerden. Talepte bulundum. Adresimi de logistik merkeze bildirdim. Bunun dışında ne yapmam gerekiyor? sanırım bu paylaşımları siz yapalı baya olmuş,ben aranıza yeni katıldığım için bu tohumları yeni isteyebildim. Gönderimleri ne zaman yapılıyor? belli bir zamanı var mı acaba? yardım ve paylaşımlarınız için şimdiden ******. |
Alıntı:
Öncelikle hoş gelmişsiniz. Sn. Greant64 Aşağıda vermiş olduğum linklerden faydalanabilirsiniz. 1- Sormak istediğiniz bütün sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...tm#post1411235 2- Talepte bulunduğunuz ürünlerin sizlere gönderileceği tarihler bu başlıkta belirtilmiştir. http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/35301.htm 3- Bu başlığa da göz atarsanız istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/etkinli...tm#post1410388 |
18 Kasım da 5 çeşit için talepte bulunmuştum ancak benim adım da listede gözükmüyor malesef..
|
Alıntı:
|
Haklısınız sn MeyveliTepe. Excel tablosunun altındaki sekmeleri şimdi fark ettim. İlginize teşekkürler.
|
Öncelikle 2015 tohum paylaşım etkiliğini organize eden ve paylaşım yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bende bu sene ilk defa tohum talebinde bulunuyorum . Bu yüzden 25 adetten fazla talep edemiyorum.
Paylaşımların bir çoğunda özelliklede az sayıda üye tarafından paylaşılan tohumlarda maalesef paylaşım sınırlamaları var. Mesela 10 kişi ile sınırlı bir paylaşımda 20 tane istek olabiliyor ve kurallara göre paylaşım yapacak kişi ilk talep edenlere değil de listedekilerden dilediğini seçip bu tohumları gönderebilir. Benim önerim sınırlı paylaşımda bulunan üyeler , talebde bulunanlardan kimleri seçtilerse mesajlarını güncelleyerek bunu belirtsinler . Böylece 25 talep hakkımızı en verimli şekilde kullanabilelim. Bize gönderilmeyeceğini bilelimki boşu boşuna talep hakkımızı yakmayalım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Talepler kapandıktan sonra tüm verinin son hali sistemden çekilecek ve kurallara göre bir kısım talepler bir bilgisayar yazılımı tarafından geçersiz kabul edilecek. Bunun sonunda kalan ve geçerli olan talepler için etiketler hazırlanarak paylaşımcılara gönderilecek. Dolayısıyla halihazırda görülen taleplerin hepsi geçerli değil ve paylaşımcılar hangilerinin geçerli, hangilerinin geçersiz olduğunu şu anda bilemeyebilir. |
Özet ve Talepleri gösterir tablolar 18 Aralık 2015 saat 23:00 itibarıyla yenilenmiştir ve bu adresten erişilebilir.
Etkinliğin paylaşım ve talep sürecinin sonuna geliyoruz, yeni tohum paylaşımı ve taleplerin kapanmasına 12 gün kaldı. Tüm katılımcıların gereken gözden geçirmeleri yapmasının zamanıdır. |
Adres Göndermeyenler
Dikkat!
Aşağıda ismi görünen üyelerimiz etkinlikte tohum talebinde bulundukları halde adresleri tarafımıza ulaşmamıştır. Çok az bir zaman kaldığı için adreslerini acilen göndermeleri gerekmektedir. Adresi ulaşmayan üyelerimizin talepleri için etiket çıkartmak mümkün olmayacağı için talepleri işlem göremeyecektir. Lütfen en kısa sürede adreslerinizi burada tarif edildiği üzerine gönderiniz.
Bu liste kurallar sebebiyle talep etme hakkı bulunup bulunmamasına bakılmadan, talebi olup adresi olmayan üyeler için hazırlanmıştır. |
Simdi kontrol ettim 11.11 de gondermisim.acaba eksik mi olmus? Tekrar gonderdim.
|
Alıntı:
Bu vesile ile gönderilen bilgilerin tam doğruluğunun çok önemli olduğunu belirtmeliyim. Adreslerde hala çok eksik var. Lütfen tamamlayınız. |
Gönderdiği adrese İl/İlçe yazmadan, isim soyad yazmadan gönderenler var. Gördüklerimi özel mesaj ile uyardım. Lütfen adres gönderdiğiniz mesajları kontrol ediniz. Hangi şehre gönderileceğini yazmamışsanız, ya da kime, hangi isme gönderileceğini yazmamışsanız o kargo doğal olarak gitmez.
|
Vakti gelince tohum gönderen olarak ne yapacağımızı açıklamalarda bulamadım sanırım. Tohumları ne şekilde paketleyeceğiz. Paketlediklerimizi toplu olarak mı merkeze yollayacağız. Paketlerin üzerlerine tohum cinsi yanında neler ilave edeceğiz. Bu ve benzeri sorulara cevap verebilirmisiniz lutfen.
|
Alıntı:
"3.3. Tohum paylaşanların rolü a) Paylaşmak istedikleri tohumları belirlenen formata göre liste halinde ilk mesajda yayınlamak, her bir tohumu bildirilen asgari standartlara göre tanıtmak. b) Beklenmedik durumlar olmadıkça etiketleri kendisine iletilen geçerli talepleri olabildiğince karşılamaya gayret etmek, c) Tohumları hazırlama zamanı geldiğinde agaclar.net tarafından kendisi için hazırlanacak etiketleri kullanarak kişiye özel tohum poşetlerini hazırlamak, d) Tohum poşetlerine bir kişiye yetecek miktarda tohum koymak. "Bir kişiye yetecek miktar" paylaşımcının insiyatifinde olmakla beraber büyük tohumlarda en az 5-10 adet, daha küçük tohumlarda 10-15, daha da küçük tohumlarda 50+ şeklinde olabilir (Örnek, fasulye balkabağı 5-10 adet, domates biber patlıcan 10-15 adet, aslanağzı tohumu bir tutam gibi). e) Paylaşımcı üye, hazırlamış olduğu poşetleri ayrıca, talep edenlere göre daha büyücek poşetlere koymaya gayret eder. Böylelikle lojistik merkezindeki tasnif etme işi kolaylaşarak daha yönetilebilir duruma gelir. f) Paylaşıma sunulan tohumların bitki türüne özel izolasyon tedbirlerine uyarak tohum hasatlarının yapılmış olması, uygun şekilde saklanmış olması ve tohumların çimlenme özelliklerini kaybetmemiş olmasına dikkat etmek. Yeni alınmış tohumların poşetlenmeden önce yeterli süre gölgede kurutulmuş olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde tohumlar küflenebilir. g) Paylaşıma sunulacak tohumlar mutlaka sağlıklı bitkilerden alınmış olmalıdır. Herhangi bir fungal, bakteriyel veya virüs kaynaklı hastalık belirtisi gösteren bitkilerden tohum alınmamalıdır. Bahçede belirli bir tür bitkide virüs etmenli hastalık şüphesi olduğunda, o türe ait herhangi bir çeşit bitkiden sağlıklı görünse dahi tohum alınmamalıdır. (Örnek: Bahçede mozaik virüsü belirtisi göstermiş bir domates görülmüş ise hiç bir domatesten tohum alınıp paylaşılmamalıdır.) h) Hazırladığı etiketlenmiş tohum poşetlerini takvime uyumlu olarak bir zarfa doldurup lojistik merkezine kargo ile göndermek (gönderinin ödeme şekli sonradan ilan edilecektir)." |
Sormaya devam ediyorum izninizle:
Örnek olarak kendimi alırsam; - Benden talepte bulunan üye isimleri bana bildirilecekmi? - İlk poşetler el ayası büyüklüğünde naylondan yapılma kilitli poşetlerden olsa olurmu? - Merkez tarafından hazırlanacak etiketler bize nasıl ulaşacak, yoksa şekli burada ilan edilecek biz ona göre mi etiket hazırlayacağız ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sonunda Lojistik Merkezine tek bir kargo göndereceksiniz. Bu sene toplanan bağışlar sayesinde alıcı ödemeli olacak. Size de talep ettiğiniz tohumlar için Lojistik merkezinden tek bir kargo gelecek. Standart kargo seçti iseniz 4-5 TL civarı bir kargo ücreti ödeceyeceksiniz. |
Alıntı:
|
İspir Şeker Fasulye'nin cinsi acaba sırık mı, oturak mı?
|
Eksik Adresler
Dikkat!
Aşağıda ismi görünen üyelerimiz etkinlikte tohum talep hakkı olup, talepte bulundukları halde adresleri tarafımıza ulaşmamıştır. Çok az bir zaman kaldığı için adreslerini acilen göndermeleri gerekmektedir. Adresi ulaşmayan üyelerimizin talepleri için etiket çıkartmak mümkün olmayacağı için talepleri işlem göremeyecektir. Lütfen en kısa sürede adreslerinizi burada tarif edildiği üzerine gönderiniz.
Listede görüldüğü gibi toplam 59 kişinin adresi yoktur. Herkese tek tek ulaşabilmem mümkün değildir. Lütfen görenler tanıdıklarını uyarsınlar. |
Özet ve Talep tabloları yenilenmiştir. Perşembe gece yarısı talepler kapanacaktır. Lütfen özet tablolarından talep durumunuzu inceleyip gerekirse ekleme/çıkarma yaparak durumunuzu düzeltiniz.
Bir önceki mesajda LojistikMerkezi'nin belirttiği eksik adreslerin tamamlanması çok önemlidir. Etiket aşamasına geçildiğinde olmayan adreslere ait talepler dikkate alınamayacaktır. Önemle duyurulur. |
Merhabalar,
Bu forumu uzunca bir süredir takip etmekteyim ama bu ilk üyeliğim ve ilk mesajım. Bende geçen sene çocuğum olması sebebi ile teraslı bir eve taşındım. İlk yıl telaştan fırsatım olmadı ama hep aklımda idi terası bahçe gibi kullanmak. Bir yarısı camekan ile kapalı ve gerçekten sera etkisi yapıyor. Bu kış arada girip çıkıyorum, dışarısı 1-2 derece iken tshirt ile üşümüyorsunuz. Burada yemeklikten çok hobi amaçlı sebzeler yetiştirmek istiyorum. Avakado çekirdeklerimi çimlendirmeye bıraktım bile. Lime'da bakıyorum. Yurt dışından 30 çeşit çok acı biberin 10'lar lı tohumunu temin ettim. Bir aya elime geçecek. Kendim üretmediğim için paylaşamıyorum sanırım ama isteyen olursa üretebilirsem seneye bende paylaşmak istiyorum. Ama bunun yanında sebzede edinmek istiyorum. Bamya, fasulye, salatalık,Maydonoz tohumu edinmek istiyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025