agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni131Beğeniler
  • 12 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 10 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 14 Gönderen
  • 21 Gönderen
  • 18 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 7 Gönderen Lonicera
  • 11 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-12-2015, 18:49   #1
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Şevket-i bostan

Şevket-i bostan( Cnicus benedictus)

http://www.agaclar.net/forum/1380248-post36.htm
http://www.agaclar.net/forum/1387264-post40.htm

Resim net' ten alıntıdır.

Name:  şevket.jpg
Views: 1614
Size:  73.8 KB



Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Şevket-i bostan
Tohum çeşit adı: Bostanotu, mübarek dikeni
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni : Urla kuşçular köyü kırsalı
Kullanılan gübreler : Ahır gübresi, kompost ve karakafes otu çayı
Kullanılan ilaçlar :
Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2015 Haziran-Temmuz
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkinin gelişim sürecini buradan takip edebilirsiniz. Tohumdan yetiştirilmesi çok kolay olan bitki çimlenmeden sonra kazık kök oluşumu düzene girene kadar sulamaya ihtiyaç duyuyor. Oldukça sert bir bitki, yani her türlü koşullara ayak uydurabilecek yapıda. Doğadan kök kısmını çıkarmak ustalık ister. Taşlı , beton gibi toprakta hiç soluksuz derinlere kadar inip yaşamını sürdürür. Günümüzde ticari olarak da üretilmeye başlandı. Pazarlarda gördüğümüz şevketi bostanların çoğu artık özel dikili yerlerden toplama. Ama lezzeti yabanisi ile yan yana bile gelemez bence.

Elimdeki tohum Urla Kuşçular köyünde yabani kuşkonmaz toplamak için elde bıçak dolaşırken rastlamış olduğumuz şevket' in tohumlarından çoğaltmadır.

Derince bir saksıda da yetiştirilebilir. Net' te kuzu eti ile pişirilen tarifler pek çok. Hemen bir uyarıda bulunayım, bitkinin sadece kök kısmı değil taze yapraklarıda az miktarda olmak kaydı ile salataya doğrudan konup tüketilebiliyor. Miktar fazla olunca kusturucu etki yaptığı belirtilmiş. Biz en körpe yapraklarını karışık salata ile tüketiyoruz. Tabii ki esas olan kök kısmını tüketmek. Girit' ten gelen bu lezzet unutulamazlar arasına girecek nefasette.

Tohumlar çok kısıtlı miktarda olup 5 kişi ile sınırlıdır. (kişi başına 10 ar adet tohum olacak şekilde paylaştırılacaktır)

Bu bitkinin tohumuna ait paylaşım kapanmıştır.


Düzenleyen Lonicera : 06-12-2015 saat 07:44
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025