![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Tiny Tin Kiraz Domates
• Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Domates • Tohum çeşit adı: Tiny Tin kiraz saksı domatesi • Tohum kaç yıldır sizdedir : 2 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla • Tohumun kökeni :Tohum Takas etkinliği • Kullanılan gübreler :Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar :Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Saksıda yetiştirildi • Hasat yıl ve ayı: 2015 Temmuz • Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıda daha verimli yetişen bir çeşit.30-50 cm kadar boylandı ve meyveye geçince kargı desteğe aldım.Hastalıklara karşı dayanıklı bir çeşit. • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Kiraz büyüklüğünde erkenci ve oldukça lezzetli.Bizde kahvaltıların vaz geçilmezi oldu. • Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Mart ayında çimlenme ve saksıya şaşırtmayla kolayca yetişiyor.Diğer Domates çeşitlerine göre daha bodur ve kalın yapraklı bir çeşit. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslanağzı
• Bitki türü: Çiçek • Bitki ömrü: Çok yıllık • Tohum Türü: Çiçek • Tohum çeşit adı: Aslanağzı • Tohum kaç yıldır sizdedir : 3 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla • Tohumun kökeni : Annemden • Kullanılan gübreler :Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar :Kullanılmadı • Hasat yıl ve ayı: 2015 Temmuz • Bitki tipi ve gelişim durumu: Yetiştirilmesi çok kolay • Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Mart ayında çimlenme ve şaşırtmayla kolayca yetişiyor.Dökülen,rüzgarla uçuşan tohumlardan sürpriz bir yerde yetişebiliyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Şebboy
Bitki türü: Çiçek (Mor,Sarı, sarı açanın fotoğrafını bulamadım) Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: iki Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla Tohumun kökeni: Tohum takas etkinliği Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: Bu bitkide ilaç kullanmayı gerektirecek sorunla karşılaşmadım.. Hasat yıl ve ayı: 2015 Bitki tipi ve gelişim durumu: İkinci yıl çiçek açıyor, kokulu. |
|
|
|
![]() |
|
|