agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni1177Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-10-2014, 11:39   #11
Ağaç Dostu
 
esgül73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2013
Şehir: Manisa
Mesajlar: 358
Tohum takas etkinliğine katılalıdan beri etrafımda yerli tohum arar oldum.Alaşehir ecmeli biberinin neslinin tükendiği ile ilgili bir yazıyı forumda görünce pazarda bu biberi satan kişiyle konuştum.Bana zaten bu tohumun pakette olmadığını kendileri çoğaltıp her yıl dikimini yaptıklarını söyleyince kızaranlardan aldım.

Bir de adını Kütahya'nın köyünden alan muhat biberini araştırdım.Annem bu biberin zeytinyağlı turşusunu ve dolmasını yapar.Acı olan bu biber ince kabuklu ve dolmadık bibere yakın büyüklüktedir.Annemde bana Kütahya'nın pazarından bu biberden buldu.

Iki biberin tohumunu da kurutup keselere kattım.Kendim emceli biberini acı olduğu için hiç yemedim.Ama çoğaltıp sizlerle paylaşmak için aldım.Tabi bu yaptığım ne derece sağlıklı bilmiyorum.Pazarcıların söylediğine güvendim. Birde geçen yıl etkinlikten gelen tohumların bazılarından da 5 kişiyle sınırlı paylaşacak kadar var.Hala paylaşım oluyor mu?Ben bir de 5 kişiyle sınırlı kırmızı yazısını nasıl yazacağımı bilmiyorum.

YeniBON beğendi.
esgül73 Çevrimdışı   Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025