![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Afrika zambağı mavi (Agapanthus)
![]() ![]() ![]() Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: çok yıllık Tohum Türü: çiçek Tohum çeşit adı: agapanthus Tohum kaç yıldır sizdedir: sanırım 10 yıl kadar Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Tohumun kökeni : İstanbul Ün. botanik bahçesi Kullanılan gübreler : Ticari organik gübreler Kullanılan ilaçlar yok Hasat yıl ve ayı: 2014 eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: soğanlı bitki, tohumdan çiçek verecek gelişime ulaşması en az 3-4 yılı buluyor. Tohumları sanırım sonbaharda torfa ekip balkonda çimlendirmiştim. Resimlerin boyutu büyük geldiği ve küçültemediğim için ekleyemiyorum, çiçekler nette bulabilirsiniz. Tohumları siyah uzun 6-8 mm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarımsak otu ( garlic chivies )
Sarımsak otu ( garlic chivies ) ![]() ![]() Bitki türü: sebze Bitki ömrü: çok yıllık Tohum Türü: sarımsak otu Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 4 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada (İmroz) Tohumun kökeni : Zengarden Kullanılan gübreler : kullanılmadı Kullanılan ilaçlar : kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: ekim 2014 Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıda torf içine ektiğim tohum ilk yıl yaprakları ince ve otsu idi, 2. seneden sonra daha aromatik ve kalın yapraklar verdi ve çiçeklendi. Sene boyunca yaprakları biçip kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Rezene
Rezene ![]() Bitki türü: sebze, Bitki ömrü: çok yıllık Tohum Türü: rezene Tohum çeşit adı: yerli Tohum kaç yıldır sizdedir bahçemde ve açık alanlarda kendiliğinden yetiştiği için bilmiyorum Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada (İmroz) Tohumun kökeni doğal ortam Kullanılan gübreler kullanılmadı Kullanılan ilaçlar kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: eylül-ekim 2013-2014 Bitki tipi ve gelişim durumu: kışın uykuya yatıp baharda yeşilleniyor, yazın 1,5 metreye kadar uzayıp tohuma duruyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
kadife çiçeği
![]() Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: kadife Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada (İmroz) Tohumun kökeni: komşu Kullanılan gübreler: keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: ekim 2014 Bitki tipi ve gelişim durumu: kolay yetişen ufak çiçekleri olan koyu renkli yaygın tür |
|
|
|
![]() |
|
|