![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Red Chili Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Red Chili Biber Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Istanbul, Silivri Size nereden geldi: Baska bir tohum paylasim etkinliginden. Tohumun kökeni : -- Kullanılan gübreler :Keci gubresi Kullanılan ilaçlar: 2 sezon ektim. Hic sorun cikmadi. Dolayisiyla hic ilac kullanmadim. Hasat yıl ve ayı: 2014 sonbahar Bitki tipi ve gelişim durumu: Sebze adasinda yaklasik 50 cm boylaniyor. Hicbir ozel bakim olmaksizin son derece saglikli yetisiyor. Meyvelerinin ayırd edici ozellikleri : 3-4 cm uzunlugunda aci meyveleri var. Yesilinden tursu, kirmizisindan toz biber yapilabilir. Annemin favorisi parpurlamak. Red chili pepper diye internette arastirinca degisik boy ve sekillerde biberlere rastlaniyor. Isim konusunda emin degilim. Bana gonderildigi haliyle isimlendirdim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Horozibigi
Bitki türü: Cicek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:*Celosia (Red Cockscomb) Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Istanbul, Silivri Size nereden geldi: 2013-2014 etkinligi Sn.sdurul Tohumun kökeni : -- Kullanılan gübreler :-- Kullanılan ilaçlar: -- Hasat yıl ve ayı: 2014 sonbahar Bitki tipi ve gelişim durumu: diger mevsimlik ciceklere gore daha gec fakat daha uzun sure ciceklendi. Boyu 150 cm. Vazoda da cok dayanikli. |
|
|
|
![]() |
|
|