![]() |
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: İSTANBUL-TEKİRDAĞ
Mesajlar: 503
|
Yerli Karpuz (Tatarlı Karpuzu)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Mevsimlik Tohum Türü: Yerli Karpuz Tohum çeşit adı: Köyde kullanılan adı ile Tatarlı ya da Tatar Karpuzu Tohum kaç yıldır sizdedir: Bu 1. yılıdır. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum akrabalarımdan geldi. Annem, rahmetli anneannemin bu cinsi yetiştirdiğini hatırlıyor, köyde nesillerdir yetiştirilen ve en bilinen karpuz cinsi... Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Gübreleme yapılmadı Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaçlama gereksinimi olmadı Hasat yıl ve ayı: Başlangıç 07/2014 ve halen devam ediyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Ortalama 3-4 kg. ağırlığında, 4 kişilik bir ailenin bir öğünde rahatlıkla tüketebileceği büyüklükte meyveler verir. Kabuk kalınlığı 2-2,5 cm. civarında olduğundan kış karpuzu olarak depolamaya müsaittir. Dış kabuk rengi güneş alma durumuna göre koyu yeşil ya da açık yeşil olabilir. İçi pembe renkli olup bol sulu ve bol çekirdeklidir. Şeker oranı yüksektir. Köyde, ham olarak koparıldığında dahi yenilebilir oranda tatlı olduğu için çok tercih ediliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|