![]() |
sevoş
2012 -2013 yılı tohum paylaşımı için tohum adları.
cinsi-türü-yılı 1-Balkabağı-yuvarlak 2012 2-Balkabağı-oval 2012 3-Sakız kabağı-Dolmalık 2o13 4-Biber-dolmalık beyaz 2013 5-Biber-salçalık kırmızı 2o13 6-Ağaç hatmi -eflatun 2012 7-Aynısefa-turuncu 2013 8-Susak-2012 9-Peynir Biberi (Gül Biber) 10-Kırmızı Süs biberi 11-Pembe Domates 12-Mini-Yuvarlak Biber 13-Dilimli Bal Kabağı 14-Çok acı Biber (Büzgülü) 15-Konik Biber 16-Yeşil Balkabağı tek tek tekrardan resimli tanıtım yapacağım lütfen bekleyiniz . Tohumların hepsi yerli diye biliyorum.eşten dostan edinip en az iki yıldan beri ekiyorum ve tohum alıyorum. resimlerde aynı benim yetiştirdiklerim gibi.aynısını arayıp resim ekledim. Alıntı:
|
Balkabağı -yuvarlak
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403151
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 2yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - |
Balkabağı-oval
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403152
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 2yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: -komşudan Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - kendim 2 yıl ektim ve iyi verim aldım.boyun kısmı içi tam dolu yuvarlak tarafında çekirdek var.kökenini ve adını bilmiyorum.resimde çekemediğim için interneten benzer resim bulup koydum.diğer balkabaklarına oranla çok çabuk olgunlaşıyor. |
Sakız kabağı-Dolmalık
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403155
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 2yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum 15 kişilik. |
Biber-dolmalık beyaz
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403156
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 2yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum 15 kişilik. |
Biber-salçalık kırmızı
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403157
Ağaç hatmi -eflatun
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403158
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü:çok yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 5yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum 20 kişilik. |
Aynısefa-turuncu
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403159
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü:çok yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 5yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum 15 kişilik. |
Susak
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403160
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 2yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum15 kişilik. Resimler ende mevcut olmadığından internetten edindiklerimi koydum. |
Peynir Biberi (Gül Biber)
1 Eklenti(ler)
Eklenti 403161
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 2yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum15 kişilik. |
Kırmızı süs biberi
1 Eklenti(ler)
Eklenti 405669
Pembe Domates
1 Eklenti(ler)
Eklenti 438099
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 1yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: Kayseri Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - pembe domates tohumu sınırlı miktarda en fazla 10 kişiye verilebilir. |
Mini Yuvarlak Biber
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-img_2007.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-img_2006.jpg Mini Yuvarlak Biber Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 1yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: Bilinmiyor.Erik Büyüklüğünde önce koyu yeşil sonra kırmızı oluyor. turşusu yapılabilir. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum 10 kişilik. |
Dilimli Bal Kabağı
1 Eklenti(ler)
Eklenti 448394
Dilimli Bal Kabağı Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 1yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni:- Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum 10 kişilik. |
Çok Acı Biber (Büzgülü)
2 Eklenti(ler)
Eklenti 448396
Çok Acı Biber (Büzgülü) Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 1yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni:- Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum 10 kişilik. |
Turşuluk Konik Biber
1 Eklenti(ler)
Eklenti 448402
Turşuluk Konik Biber Bitki türü: Sebze, biberiyeden biraz daha büyük. Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 1yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - tohum 10 kişilik. |
Yeşil Balkabağı
1 Eklenti(ler)
Eklenti 448404
Yeşil Balkabağı Bitki türü: Sebze, kışın uzun süre dayanır. Bitki ömrü: tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 1yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: bahçe Tohumun kökeni: Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: yok Hasat yıl ve ayı: 2013 Bitki tipi ve gelişim durumu: - Tohum 20 kişiliktir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025