agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2009 (https://www.agaclar.net/forum/2009/)
-   -   Fotoğraf Yarışması Kuralları tartışılıyor (2009) (https://www.agaclar.net/forum/2009/15332.htm)

M.Sema 08-06-2009 13:16

Mesela ben her gördüğüm güzelliğin; ağaç, çiçek, böcek sizlerle paylaşmak niyeti ile fotoğrafını çekiyorum. Sonra içlerinden eleyip galeriye yüklüyorum. Çok iyi fotoğraf çekemiyorum, makinamda çok iyi değil ama olsun paylaşmaktan keyif alıyorum. Yarışmalara da katıldığım oluyor. Tabii ki kazansam mutlu olurum:D ama tüm Ankara'yı desteklesin diye çağırmıyorum. Şahsi fikrim; bu biraz fazla hırslı olmak ya da iddacı olmak gibi sanki. Yani bana ters. :cool:

Lilium 08-06-2009 13:23

Alıntı:

Sadece yarışmacılardan birine oy vermek amacıyla foruma grup halinde üye olup, oy kullanmak etik midir, değil midir?
Bunu hiç tartışmaya bile değer bulmam, bunun neresi etik. İyi yarın bende bir resim koyayım, beş on tane arkadaşımı üye yapayım onlara oy kullandırayım birinci olmak için, ve sonrada pişkin pişkin hala kendimi savunayım bunun neresi güzel neresi adil neresi etik, koy bir resim ben birinciyim de tamam birinci olursun.
Alıntı:

Limon adlı üyeye bir sürü yeni üyeden mesaj gelse inanın memnun olurdum.
Sizi bilmem ama, En başta sayın limon buna karşı çıkardı, ve hak etmediği bir birincilik aldığını söylerdi.
Alıntı:

Bence, birinciliği, bu kadar gönülden isteyen "Emre" bey hakediyor.
Bir şeyi istemek hak ediyor anlamı taşımaz, o sizin alcak gönüllü mütevazı görüşünüz
Bu kadar alcak gönüllü biri, sizce boş arı kovanında bal arar mı?

Bence emre arkadaşımızın resmi çok güzel olsa bile (gerçekten de güzel) bu tür küçük güzel bir yarışmada böyle bir şeylere baş vurmasından (Hani anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz gibi) dolayı yarışmadan çıkarılmalı. Çıkarılsa da bu olaylardan sonra birinci olacak arkadaşımızın içine o birincilik sinmeyecektir. O nedenle bu yarışmanın iptali daha iyi olur kanaatini taşıyorum.

malina 08-06-2009 13:29

Alıntı:

bu yarışmanın iptali daha iyi olur kanaatini taşıyorum.
Valla ben, yarışmaları mı iptal etsek noktasına doğru ilerlemekteyim...

myndos 08-06-2009 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 440278)
bu yarışmanın iptali daha iyi olur kanaatini taşıyorum.

Sn Lilium, bence yarışmanın iptali uygun olmaz. Diğer katılımcı arkadaşlara, özellikle limon'a büyük haksızlık olur. Bir kişinin yaptığı bir yanlışın cezasını suçsuz insanlar çekmemeli.

Girdap'a eklenen haksız yeni üye oyları iptal edilebilir veya kendisine oy veren sonra pişman olan ve iptal talebinde bulunan arkadaşların oyları silinebilir.
Ve bir de oylamaya katılacak yeni arkadaşlar için; sn malina forum sayfasının başına 'tüm mesajları okuduktan sonra oyunuz verin' diye bir not ekleyebilir.., ki bundan sonra mesajları okumadan oy verip pişman olan olmasın.

Derya Özen 08-06-2009 13:40

Sevgili malina, pireye kızıp yorgan yakmayın lütfen. Butür yarışmalar insanı teşvik ediyor.
Daha önceda ayın üyesi gibi, yine bize heyecan veren bir eğelenceyi kaldırdınız. Neden? yine buna benzer bir durumdan ötürü. Lütfen böyle bir şeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Bence buna benzer örnekleri çoğaltıp, yarışma sayısını çoğaltmalısınız. Her yarışmada buna benze olaylar olacaktır elbette, buda çok sesliliğin getirdiği bir şey. Bana göre, çok sesli olmak, tartışmaların çıkması, karşıt görüşlerde olmak bir zenginliktir. Herkes aynı fikirde olamaz!.. O yüzden, hemen celallenip, bizi gözlerimize ziyafet çeken bu bölümden mahrum etmeyin. Kaldıki hem foruma hem galeriye faydalı bir bölüm olduğunu düşünüyorum.

Yoksa yarışmana sahip çık diye bir başlık açacağım haberiniz ola, bu bir isyan bayrağıdır :)

maki01 08-06-2009 13:47

Ya da Emre Bey'e oy kullanan 3 kişi aynı server'dan mesela Çukurova Üniversitesinden bağlanmış olablilir mi?
Diğer yandan adı ve soyadını üye adı olarak kullanan bir kişiyle ilgili kişiliğine yönelik ( Sahte oy) eleştirilerde bulunurken daha özenli olunması gerekmiyor mu? Özel mesajla yarışmadan çekilmesini istemek gibi.
Açıkçası hiç tanımıyordum Emre Beyi. İnsanoğlunu merak öldürürmüş derler. Bir de google var. Sorguladığımda karşıma çıkan bilgiler gerçekten üzdü beni.
Kimsenin bu duruma düşmemesini dilerim.

Ülker 08-06-2009 13:53

Bütün katılımcı arkadaşların çekimleri gerçekten çok güzel ve değerli.
Fakat, iyi niyetli olmadığını düşündüğüm ve üzerinde tartışmaya devam ettiğimiz hareket nedeniyle, bu yarışmanın iptali daha iyi olacak gibi.
Üzerinde bu kadar konuşulup tartışılan bir yarışmanın tadı tuzu da kalmıyor.
Kuralları netleştirip, herkesin içine sinecek yeni kurallar koyarak tekrar gündeme getirilebilir.
Katılmaya hak kazanan arkadaşlar da o güzel çekimlerini tekrar oylamaya sunarlar.
Adil şartlarda Emre Bey'in de çekimlerinin devamını görmek isteriz tabi.

h_dogan 08-06-2009 13:55

1. Oyum Clematis'e. En çok onu beğendim.
2. Bence yarışmanın (yarışmaların) kaldırılması pek iyi olmaz çünkü yarışmalarla pek çok şeyi öğreniyoruz. Ben önceden bu kadar güzel resim çekmezdim mesela. Çünkü dikkat etmezdim ayrıntılara. (Bir de şimdi fotoğraf yüklerken foruma katkım olsun diye kimsenin pek görmediği resimleri yüklüyorum.)Diğer yarışmalar için de aynı durum geçerli bir şeyi yetiştirirken, insanlar ne kadar şey öğreniyor, soruyor araştırıyor.
3. Sn. Emre Kitiş böyle bir şey yapmaz diye düşünüyorum. Ama foruma katacağı çok şey olabilir. Uzmanlık alanı herboloji çünkü. Dikkat ettiyseniz eklediği fotoğraflar genel olarak yabancı otlar.
4. Yarışma ile ilgili kurallara bizim diyebileceğimiz bir şey yok. Takdir yönetimin.
5. Kimsenin birbirini kırmamasını diliyorum. :)

maki01 08-06-2009 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 440040)
Yapılma ihtimali olan tüm üçkağıtları düşünüp, nasıl kural olarak yazabiliriz?

Diyelim bundan ders aldık ve yazdık.

Şimdiden, "son 5'e kalan yarışmacılardan biri, son 5'e kalan yarışmacılardan diğerini yarışma dışı bırakmak için, kendine değil, diğerine oy verecek son dakika üyeleri oluşturursa..." ihtimalini akıl edip, bunu kural olarak mı yazmalıyım. Buyurun, siz bu cümleyi toparlayıp kural cümlesi haline getirin :)

Oy verenlerin isimleri belli, bir boş zamanınızda diğer üyelere oy verenleri kontrol edip bir liste hazırlarsanız sevinirim...

Aynı anda ikisinden birden nasıl rahatsız olunuyor?

Bunu sormanız bile neden rahatsız olduğumu açıklamıyor mu? Çok daha sessiz , bu kadar polemiğe girmeden sorun çözülebilirdi.
15 yılı aşan bir süredir internet kullanıcısıyım, ilk kez bir siteye üye olup aktif kullanıcı oldum. Sitemizde böylesi bir durumun oluşması rahatsız etti, hepsi bu.
Diğer konuda 0 mesajlı kullanıcıları belirlemek için yardımcı olmamı istemişsiniz. Seve seve yaparım. Hep aklımdan site için ne yapabilirim diye geçiyordu. Aklıma gelen ilk şey gece nöbeti tutarım demek oldu ama burada gerekmiyor. Bilgisayar kökenli bir insanım. Bitkiler konusunda hiç bilgim yok. Sitemizden öğrenmeye çalışıyorum. Türkçeyi doğru konuşup, yazmaya çalışıyorum. Belki foruma gelen mesajlarda "düzeltme" konusunda da yardımcı olabilirim. İngilizcem teknik konularda oldukça iyi (ODTÜ mezunuyum) ama zirai terimleri bilmediğim için çeviriye talip olamadım.
Bu sayfayı son kez bakıp bir daha açmamayı düşünüyorum. Hiç açmamış olmayı dilerdim.

Lilium 08-06-2009 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 440285)
Valla ben, yarışmaları mı iptal etsek noktasına doğru ilerlemekteyim...

Ben yarışmayı iptal edelim demem, bu ay ki yarışmayı demek istemiştim.

Sayın malina, yarışmalar büyük bir çiçek tarlasında ki lilium gibidir, liliumu koklamaya gidersin, diğer çiçeklerinde farkına varırsın.

Söylendiği gibi pire için yorganı yakmıyalım, zira imkan var, ha yoksa vallah bende pire için yorgan yakanlardanım:p

Yarışmaların iptaline katılmam mümkün değil, Oluşturduğumuz ve oluşturacağımız yeni kurallarla çöpleri ayıklayıp hiç morelimizi bozmadan devam etmeliyiz.

Demokrasiyi bilmiyenler sahip çıkmıyanlar darbelerle karşılaşırlar.

sevil 08-06-2009 15:43

Baştan sona yazılanları okudum.
Emre Beyin fotoğrafını çok beğenmiş ve ona oy vermeyi düşünmüştüm, bu durumda oy vermemeyi tercih ediyorum. Ve sayın lilium'un dediği gibi sadece bu ay yarışmayı iptal edelim önerisinde bulunuyorum.
Benim yarışmaya katılmaktaki amacım Limon'un dediği gibi çiçeğimin açtığı heyecanını sizlerle paylaşmaktı. Yoksa fotoğraf konusunda hiç eğitim ve deneyimim yok.

Sn. Malina, gerekiyorsa beni yarışmadan çekilmiş olarak kabul edebilirsiniz.
Emre Beyide kırmamış oluruz yeni yarışmada yeni fotoğraflarla devam ederiz.
****** diğer arkadaşlarında görüşünü alarak.

bonsaisever 08-06-2009 17:23

Alıntı:

bana oy verenler olduğu gibi diğer üyelere de oy verenle olsaydı keşke ve herkes oy bahanesiyle çevresindekileri siteye ısındırsaydı eğer amaç daha geniş bir platforma ulaşmak ve paylaşımı artırmaksa ben böyle yapardım. Böylece birileri oy bahanesiyle siteye girer, üye olur, belki sever takipçisi olur ve paylaşım artardı diye düşünürüm.
Sayın Emre Kitiş;
Bizim bu sitedeki amacımız, sadece siteyi sevdirmek değil.
Sizin söylediğiniz gibi bir site olsaydı, belli kurallarımız ve tavırlarımız olamazdı.
"Kim ne yaparsa yapsın!" anlaşından çok; etik kurallar içinde, maddi karşılık beklenmeyen, paylaşıma önem verdiğimizi şimdiye kadar anlamış olmanız lazımdı.
Bu nedenle, yarışmalarımıza katılan diğer arkadaşlar da "Ödül alacağım!" beklentisinde değiller.
Bizim bu yolla siteye ısınacak üyelere ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.

Burada bir çok insan, zaten sizin fotoğrafınızı beğenmiş ve oy vermiş.
Siz yinede; çevrenizdekilerden fotoğrafınıza oy isteyerek, siteye ısındırdığınızı ima ediyorsunuz.

Hak, başkalarının hakkını gasp ederek alınmaz!

gece 08-06-2009 23:00

Zarfa mı mazrufa mı bakacağız?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre_Kitiş (Mesaj 440062)
Arkadaşlar görüyorum ki ben derdimi anlatamamışım. Ben sadece hangi kurala dayandırılarak yarışma dışı bırakılıyorum bunu öğrenmek istiyorum. Yarışma kurallarına aykırı bir davranışım olmadığı halde hangi gerekçeyle yarışma dışı kalıyorum? Sadece yeni üyeler bana oy verdi diye mi?

Hayır, sırf size oy vermek için üye olup, oy verdikleri ve başka tespit edilemeyenler de olabilir diye; Todor açıklamıştı biliyorsunuz.

Burada kendi aramızda bir yarışma yapıyoruz, ona da şek şüphe karışmasın, karıştığını düşünenlere de elimizden geldiğince engel olmaya çalışıyoruz diye de ayrıca herkese duyuruldu, gizli kapaklı yazılıp çizilmedi, doğrusu da buydu.

Alıntı:

aynı şartlara sahip değilmiyiz?

Değilsiniz, herkes sizin tutumunuzu uygulamıyor, bakın;
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen (Mesaj 439946)
... Bende yarışmaya katıldım, ilk beşte yokum diye, bas bas bağırıp feryat mı edeyim? Eski yarışmalardan ikisinde ilk beşe girmiştim ve ben kendi fotoğrafıma oy vermeyip, yarışan diğer fotoğraflara oy verdim. Bunu bu yarışmaya katılan pek çok kişi de yaptı. 3 ay öyceki yarışmada, tüm üyeler rakiplerine oy verdi. Bunlardan biriside bendim. Üstelik benim iki kız kardeşimde bu siteye üye olmalarına rağmen, onlara bana dair oy kullandırtmadım. Tüm bunları nedeni, bu yarışma bizim için bir eğlence, katılmakda kazanmak kadar güzel. Sizin fotoğrafınız çok güzel, zaten kazanma olasılığı olan bir fotoğraftı. Arkadaşlarınızın oy kullanıp, bu güzel eğlence alanını gereksiz bir tartışma alanına çevrilmesine hiç gerek yoktu. ...

Forumun geneli sizin tutumunuzu değil, Derya Özen'in tutumunu daha doğru buluyor. Yazılanlardan belli değil mi?

Alıntı:

diğer üyelere de oy veren yeni üye yok mu ya da olamazmıydı? insanlar oy kullanamayacaksa niye oylama yapıyorsunuz?

:rolleyes: :D
Alıntı:

Ben bana tebliğ edilen ve kabul ettiğim şartları baz alırım. bana kimse işte böyle bir durumla karşılaşmamıştık, kuralları değiştireceğiz falan diye birşeyler söylemesin. ben yarışmaya katıldığım andaki ve bana tebliğ edilen kuralları bilirim.

Unutmayın, "siz, öyle bildiğiniz için" sizi yarışma dışına çıkarmadılar, arkadaşlarınızın hiç de savunulamayacak tutumu ve "burada böyle şeyler istemiyoruz!" genel kabulü yüzünden siz yarışma dışı bırakıldınız, hiç bir yere de çıkarılmadınız; siz yaptınız, neden yaptınız vs. de denilmedi. Yönetim sizi değerlendirip, suçlamadı. 'Lades' olmadı sadece. Alkışlayacak değillerdi ya!

Sebep ve sonuç bağlantısını ters bağlamayalım lütfen.

Alıntı:

içinizde hukukla iştigal eden arkadaşlar var özellikle onlara soruyorum lütfen duygusallığı bir kenara bırakıp hukuk adamı sıfatıyla bana cevap versinler; ben bu olayda madurmuyum değilmiyim? yarışma dışı bırakılmamamın dayanağı var mıdır? yoksa keyfimidir? (Lütfen bunu yarışma kurallarını okuduktan sonra cevap versinler tabi dün gece değişmediyse..)

Evet var, ancak duygusal olduğumu kim söyledi, eskiden beri "duvar gibi", "robot gibi" olduğum söylenegelir benim. İçiniz rahat olsun, hiç duygusal değilimdir.

Siz mağdur musunuz? Eğer arkadaşlarınız bunu size jest olsun diye yaptılarsa evet mağdursunuz.

Yok siz böyle yapmalarını istediyseniz, yaptırdıysanız hiç de mağdur değilsiniz, mağrur olduğunuz ise belli, 'pit stop'a çıkıp, güzellik yarışmasını seyirci olarak seyretmenin zevkine varmayı tercih etmediğinizden anlıyoruz.

Yarışma dışı bırakılışınızın dayanağını Todor, uzun olarak ben de kısaca yukarıda açıklamıştım, tekrar etmekle yetiniyorum. Ama, asla "keyfi" değil, sizi tanımayan kişiler, size niye tuzak kurmak istesin ki? Üstelik olay anlaşıldığı andan itibaren, birçok kişinin keyfi kaçmış bulunuyor. Sadece bu ayki yarışmanın değil, tümden fotoğraf yarışmalarının kaldırılması gündemde biliyorsunuz.

Sorunuzun teknik yanıtı ise; şekli hukuka göre (forumda yazılı kurallar) kısmi haklılığınız olduğu, ancak 'büyük resme' önem veren maddi hukuk açısından haklı olmadığınızdır. Her iki durumda da, her şeye rağmen arkadaşlarınız ile sizin yarışmaya dahil oluşunuz, hakkın kötüye kullanılması olacağı nedeniyle korunmayacağıdır.

Sadece Derya Özen'in açıklamaları bile, gerek haksız rekabet, gerekse 'silahların eşitliği' kurallarına da aykırı durumu ortaya koymaya yetiyor zaten.

Hukuk, biliyorsunuz, 'hak'kın çoğuludur, 'haklar' demektir yani. Görselleştirecek olursak da eşit kefeli terazi ile görselleştirebiliriz. Forumun genelinin hakları ile sizin (ve arkadaşlarınızın) haklarını teraziye koyacak olduğumuzu varsayarsak, sizce hak mı, yoksa hukuk mu ağır basacaktır!

Bunun bir başka nedeni de başlıkta sorduğum, zarfın mı yoksa içindekinin mi önemli olduğu noktasındaki tercihtir aynı zamanda. Siz zarfa, biz içindekine bakıyoruz, o nedenle zarfın yırtılmasını üzerinize alınmış olabilirsiniz ama bu sizin şahsınız ya da fotoğraf(lar)ınızla ilgili bir tartışma değil.

Bu kez sanırım siz duygusallığı bir kenara bırakıp, yazanlardan hiçkimsenin niye sıfır mesajlı üyelerin kalması için görüş bildirmediğini düşünürsünüz. Bu düşüncenizi bizimle paylaşmak durumunda değilsiniz, "neden?" diye biraz düşünün yeter.

Peki, madem 'mağduriyet' sizin için önemli, o zaman ben size cevap verdiğime göre, müsaadenizle ben de bir soru sormak istiyorum; Özellikle bu ayki diğer yarışmacılar olmak üzere, gelecek ayları elde fotoğraf makinası ve çekilmiş fotoğraf veritabanları olmak üzere bekleyen diğer herkes, size göre mağdur mu, değil mi, bunda sizin payınız var mı, (az da olsa var olduğunu düşünüyorsanız) nasıl tutum takınmayı düşünüyorsunuz, sırtınızı dönüp gitmeyi, kendiniz ve foruma kattığınız arkadaşlarınız için uygun ve doğru buluyor musunuz?

Yanıt beklediğimi bildirir, yine de siz ve arkadaşlarınızla bir sorunum(uz) olmadığını, olaylara odaklanıp tepki verdiğimizi, bunun da ben dahil, daha birçok kişinin fotoğraflarınızı beğendiğini, ayrı bir konu olmakla birlikte dile getirmemizden belli olduğunu belirtir, iyi günler dilerim.

gece
zarfa değil, mazrufa bakan, forum kişisi!

uzman16 08-06-2009 23:29

Yapılanları etik bulmasam da yarışmanın yazılı kurallara uyduğu sürece isteyen oy kullanabilir.
Kurallarda bu konuda bilgi olmadığı için oyları geçersiz kılacak bir gerekçe de yok. Ama bu açık noktalar bundan sonraki yarışmalar için giderilirse iyi olur. En basit yönetim şekli yasaklamaktır düşüncesiyle yarışmaların iptalinin bahsi bile olmamalı diyorum.

Emre Bey eğer sitemizi ve bizleri tanıyor olsaydı zaten bu oyların geçersiz sayılmasını kendisi isterdi. Bu forumun farkının farkında değil diye düşünüyorum. Keşke bu kadar güzel fotoğrafları çeken birisi olarak yüreğiyle de bizden birisi olsa. Hala geç değil Emre Bey!

myndos 08-06-2009 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 440789)
... açık noktalar bundan sonraki yarışmalar için giderilirse iyi olur. En basit yönetim şekli yasaklamaktır düşüncesiyle yarışmaların iptalinin bahsi bile olmamalı diyorum.

Bu görüşe ben de katılıyoum.

Cumhur Tonba 09-06-2009 00:45

Bu sitede de üç kağıtllıcık oluyorsa yazık benim hayallerime. Nerde doğa sevgisi? Nerede dostluk? Nerede çevre bilinci? Yıkıldım. yıkıldım. Biz nereye güveneceğiz? Neye inanacağız? En kötü günüm. Birisi bunun rüya olduğunu söylesin. Lütfen.........................

gece 09-06-2009 01:32

Yaşam; rüya değil, sorun çözme süreçlerinin toplamı olan zaman dilimi!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 440825)
Bu sitede de üç kağıtllıcık oluyorsa yazık benim hayallerime. Nerde doğa sevgisi? Nerede dostluk? Nerede çevre bilinci? Yıkıldım. yıkıldım. Biz nereye güveneceğiz? Neye inanacağız? En kötü günüm. Birisi bunun rüya olduğunu söylesin. Lütfen.........................

"Üç kağıtçılık değil de; yazılı kurallara kendini fazla kaptırma, yorumlama" desek. Çünkü Emre_Kitiş'de haksızlığa uğradığını düşünüyor, mağdur edildiğini düşünüp, inanıyor. Ben de böyle olduğuna gerçekten inanıyorum.

Yorum farkı olabilir, doğru bildiğini, ne olursa olsun savunma duygusallığı olabilir, genç olabilir, forumu iyi incelememiş olabilir.

Yazılı olmayan kuralların sadece 'mümkün' anlamına geldiğini, olabileceğine ihtimal bile verilmemiş olduğu için istenmeyen ihtimallerin yazılmamış olduğunu düşünmemiş olabilir.

Demokrasilerin beşiği kabul edilen ülkelerin, yazılı Anayasa'ları bile olmadığını, bunun sebebinin de gerek duyulmadığını; herkesin zaten yazılı olmasa da kurallara uygun ve uyumlu davrandığını bilmiyor, unutmuş, hepsinden ötesi işgüzar arkadaşlarını korumak için mücadele etmesi, kendini öne atması gerektiğini, forumdakilerin kendisine değil, olaya tepki verdiklerini farketmemiş olabilir.

Daha aklıma gelmemiş bir çok ihtimal olabilir.

Hepimiz için biraz empati de gerekiyor olabilir.

Biz kendimize, empatiye, ortak akıla, yazılı olmayan kuralların da varlığına ve saygıyı hak ettiğine, en önemli insan ilişkilerinin çoğunun yazılı olmayan kuralları olduğuna, şüphenin bazen şüphelenilen konudan da kötü olduğuna inanıp, güvenebiliriz.

gece
sinerjiye inanıp, güvenen forum üyesi!

Yücel Özlem 09-06-2009 10:25

Alıntı:

... diğer üyelere de oy veren yeni üye yok mu ya da olamazmıydı? İnsanlar oy kullanamayacaksa niye oylama yapıyorsunuz?
Alıntı:

Yapılanları etik bulmasam da yarışmanın yazılı kurallara uyduğu sürece isteyen oy kullanabilir.
Kurallarda bu konuda bilgi olmadığı için oyları geçersiz kılacak bir gerekçe de yok. Ama bu açık noktalar bundan sonraki yarışmalar için giderilirse iyi olur. En basit yönetim şekli yasaklamaktır düşüncesiyle yarışmaların iptalinin bahsi bile olmamalı diyorum
Oy kullanmanın, bir aidiyet gerektirdiğini, iyiyi kötüden ayırt etme kudreti olan herkes bilebilir. Bir derneğe üye olduğunuz gün, yapılan genel kurul toplantısında oy kullanamazsınız. Dün taşındığınız bir mahallede, bu gün yapılan muhtar seçiminde oy kullanamazsınız.

Oy kullanabilmeniz için, aidiyetin, oylama tarihinden belli bir süre önce gerçekleşmiş, tescil edilmiş olması gerekir.

Bir otmobili ile seyahat ediyoruz. Bir yerde durakladık. Yol sorduk. Yol sorduğumuz insanlar, bize farklı seçenekler verdiler. Hangisini seçeceğimiz için kararı aramızda oylama ile vereceğiz. Biz oylamaya yolun kenarında duran ya da yoldan geçen bütün insanlar da katılmalı mıdır?

Örnekleri çoğaltmak mümkün. agaclar.net üyeliği, bir çoğumuz için bir tıklamadan başka şey ifade ediyor.

Cumhur Tonba 09-06-2009 10:30

Tamam sayın gece. Sizin düşündüğünüz gibi düşünelim. Daha güzel olacak.

aykutince 09-06-2009 11:06

merhaba arkadaşlar
uzunca bir forum okuma sonrasında bende iki çift kelam edeyim dedim
oy kullanırken zaten bir çok kriter düşündüm
en güzel çiçeğe mi; yoksa en güzel çekilmiş çiçeğe mi
en nadide çiçeğe mi, yoksa benim en çok sevdiğim türün en güzel örneğine mi oy vermeliyim diye finale kalamayan bir çok çiçeği daha çok beğenmiş olamama rağmen finalde olduğu için girdap a oy verdim
bu oy verme esnasında NORMAL OLARAK mesaj sayısına **** kişinin nickine **** memleketine dikkat etmedim.
şöyle düşünüyorum
- bence kurallar yarışma başladıktan sonra kesinlikle değişmez
moderatör arkadaşlar zaman zaman müdahale etmek zorunda kalıyorlar ancak bernce yarışmanın belli olan kurallarına müdahale etmek buna dahil olmamalı. Karar verilmesi güç bir konu ama ben şöyle bir kar zarar tablosu yapıyorum. eğer kötü niyetli ise ve kazanırsa kaybettiğimiz belki bir hediye olacak, ama eğer iyi niyetli ise sitemize kendince katkıda bulunacak bir ARKADAŞ kaybetmiş olacağız hesap iyi yapılmalı
bende siteye yeni girdiğimde mesajımda marka kullanmak hatasına düşmüştüm ancak mesajım tamamen silindi. biberlerim için yardım çağrısı yaptığımda forumda en uygun noktaya konuşlandırılıncaya kadar biberlerim ölmüştü. yani demek istediğpim yeni iken bazen yanlış işler olabiliyor. herşey zamanla ya düzelir ya da yokolur. hesabı iyi yapmalı :) Sevgiyle kalalım

Lilium 09-06-2009 11:24

Alıntı:

Çünkü Emre_Kitiş'de haksızlığa uğradığını düşünüyor, mağdur edildiğini düşünüp, inanıyor. Ben de böyle olduğuna gerçekten inanıyorum.

Yorum farkı olabilir, doğru bildiğini, ne olursa olsun savunma duygusallığı olabilir, genç olabilir, forumu iyi incelememiş olabilir.
İyi niyetle böyle olduğunu düşünelim, peki iyi niyetle karşı tarafı mağdur ettiğini niye düşünmüyor veya düşünemiyor? Bir oy fazla kullandırmak, karşı taraftan bir oy çalmaktır. Hayır bu iyi niyet veya haksızlığa uğradığını düşünmek değil, bu tatlı su kurnazlığıdır.

Forumu okumaması, forum kurallarını bilmemesi, üçkağıtcılık serbesttir, uygundur anlamını taşımaz. Bu 8-10 yaşların da biri değil, Site yöneticiliği yapmış biri, Bu kadar hatayı masumane olarak yaptığına inanmıyorum. Yemiyorum.

Lilium 09-06-2009 12:00

Alıntı:

eğer kötü niyetli ise ve kazanırsa kaybettiğimiz hepi topu bir hediye olacak, ama eğer iyi niyetli ise sitemize kendince katkıda bulunacak bir ARKADAŞ kaybetmiş olacağız hesap iyi yapılmalı
Çok özür dilerim ama katılamayacağım, " hepi topu bir hediye olacak" iyi niyetlerin sonucu "küçük gemicikler" oluyor, hatanın küçüğü büyüğü olmaz, hata hata dır.
Bizler katkılarımızı bir kazanım bir hediye uğruna vermiyoruz, Bu şekilde ki katkılarıda (Şahsen ben)istemiyorum. Haksızca adaletsizce kazanımlar elde ederek sizlere katkı veriyorsam bunu almayın. Zira yarın sizden gemicikler de isterim haberiniz olsun.

aykutince 09-06-2009 12:17

sayın lilium benim oradaki hepi topu ifadem diğer taraftaki kaybın daha büyük olacağı düşüncesiyle idi öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın. Ancak şunu düşünüyorum hiç bir kural insanların niyetlerini temizlemeye yetmez. yeni kurallar koysak 50 mesaj mecburiyeti bile getirsek inanın bu kötü niyete engel olamaz. Ancak doğru düşünmeyen insanlar eğer öyle ise zaten uzun süre aramızda barınamazlar. öyle güzel bir ortamımız varki bence bunlar gereksiz kaygılar

aykutince 09-06-2009 12:43

Bu arada
Balkonumdaki Saksıda Salepgil
Küpeli
Balkonumun Güzeli Atlas çiçeği
Kendiliğinden... (gelincik)
Sakiz Sardunya..
Mor Menekşe

Eğer bunlardan birisi finalde olsaydı oyum kesin onlaraydı herkesi tebrik ediyorum arkadaşlar emeğinize sevginize sağlık

malina 09-06-2009 13:00

Gece,

Aptala(!) malum olurmuş, aşağıdaki maddeyi bu tür durumları öngördüğüm için yazmıştım (yeni eklemedim, kuralları okuyanlar şahittir) ama hukuk dili kullanılmadığı için tam anlaşılmıyor olabilir. Herkesin anlayacağı biçimde yazılmasına yardımcı olur musun?

Alıntı:

H. Yönetim

Forum kurallarının güncellenme ve yenilerinin eklenmesi hakkı ve sorumluluğu forum yöneticilerindedir. Kurallarda değişiklik olması durumunda kullanıcılar forumda bir duyuru yazılarak bilgilendirilir. Yeni eklenen kuralları kabul etmeyenlerin, üyeliklerinin iptalini talep etme hakları vardır.

Bu kurallar metninde bazı eksikler bulunabilir, bu durum esas amacı yok saymaya ya da kuralı geçersiz ilan etmeye neden olamaz.

1. paragraf, bazı arkadaşların önerdiği, "önce kuralları yazıp, sonra oy verici spam üyeleri devre dışı bırakırız" görüşünü destekliyor gibi görünüyorsa da, orada söylenmek istenen bu tür durumları kapsamıyordu. Onlar başka tür kurallar içindi... Mesela; "Bundan sonra, forum üyelerinden birini referans göstermeden foruma üye olunmayacaktır"

Bu tür durumlar için 2. paragraf eklenmişti. "Bu kurallar metninde bazı eksikler bulunabilir" "Bu durum esas amacı yok saymaya ya da esas (etik, yazılı olmayan) kuralları geçersiz ilan etmeye neden olamaz." Tüm ihtimalleri akıl edip, yazamayız gibi cümleler kurmak komik olacağı için, o kadar yazıp geçmiştim...

agaclar.net Forum Kuralları

aykutince 09-06-2009 13:37

Kusura bakmayın sayın limon ben beğendiğim ve finale kalmayan fotoğrafları da anmak istedim sizinle ne alakası var. Sizin çiçeğinizin beğenildiği zaten ortada tekrar etmeye gerek duymadım yanlış olduysa kusura bakmayın havanın gerginliğinden olsa gerek :)

füsunANK 09-06-2009 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 439807)
Merak ettiğim bir şeyi soracağım izninizle :confused: Finale kalan fotoların seçimi neye göre ve kim tarafından yapılıyor. Herhangi bir yerde açıklama var ve ben görmedi isem kusura bakmayın. Oyum Mor Clematis e. :o

Sanırım Aykutince ile aynı duygulardayız. Seçilmişlerin içinden seçtiğimizle , seçmek istediklerimiz farklı olabiliyor. Aykutince de bunu mu belirtmeye çalışmış acaba :confused: Sadece bu ayki yarışma ile sınırlı değil bu sözüm. O sebeple , finalistlerin neye göre ve kim tarafından belirlendiğini sormuştum. :o

aykutince 09-06-2009 13:48

Gerçekten çok saçma benimde herkes gibi resimleri beğenme **** beğenmeme hakkım var bunun için galeriye resim ekleme zorunluluğum da kesinlikle yok. Ve bahsettiğim fotoğrafları beğendim bunuda söyledim sizin ki de güzeldi ama ben onları da beğendim buna da engel olunuyorsa bravo yani.

limon 09-06-2009 14:05

Malina, fotoğrafımı "Sarıcılılar" a taşıdım.

Ankette gereken değişimi yaparsan çok sevinirim.

malina 09-06-2009 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 441151)
O sebeple , finalistlerin neye göre ve kim tarafından belirlendiğini sormuştum.

Sormasına soruyorsunuz da, şu an tartıştığımız konuyla bağlantısı yok. Var olan sorunu bırakıp, bunu mu yazışacağız?

Ben seçiyorum ve kafama göre takılıyorum desem ne yapacaksınız, yarışmaları protesto mu edeceksiniz? :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025