View Single Post
Eski 02-10-2007, 06:31   #194
Lotus_1071
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: Kızılcahamam
Mesajlar: 29
Sayın Güler

Öncelikle imrenmedim desem yalan olur. Dilerim emek verdiğiniz o çiçeklerin tadını doya doya çıkarırsınız.

Tüm bitkiler geliştikçe gerçek normunu alıyor.toprak pek sorun olmuyor onda müdahale imkanınız var. Ama sulama, budama en önemliside beslenme ve güneş. Ben, tek çelikten aldığım farklı sürgünleri, farklı özellikli yerlere diktim aralarındaki fark da büyük oldu. En büyük fark, gübreli ve rüzgarı az alan gölgedeki güllerde oldu. Yaşlarını aldıkça görüntüleri çok değişiyor. İlk çiçekleri beyaza yakın küçücük açan çelimsiz güllerde oldu. Sonradan düzeldi.

Yaşlandıkça güllerinde verimi düşüyor. çok beğendiklerinizden neslini kaybetmemek için yeniden çelik almanızı öneririm. Nakliye sırasında, bağzıları heba oldu dediniz. Benimde başıma geldi. Yaprakları kalmamış gövdesi susuzlıktan tamamen buruşmuş sanki kurumuş görünümlü fideleri de diğerleriyle gübreledim suladım.yeni tomurcuklar patlatıp canlandılar. tek ayrıcalık , biraz gölge ve rüzgardan korunaklı bir yere diktim. kurumuş ağaç rengini almadıktan sonra gülden umut kesilmiyo ben onu öğrendim.

Benim ilgimi çeken, kamelyanızdaki ''Kırmızı Kokulu Gül '' oldu. genelde sarmaşıklar küçük çiçeklidir. Acaba sizinkinin büyüklüğü nasıl._?

Teklifim ve sizden ricam
Elinde, sizin gibi kıymetli gülü olan arkadaşlar. Budama yapmadan önce burada haber verse, budama artıklarının her parçası çelik olarak kullanılır. Çok arkadaşımızda talip olacaktır. Kargoyla gönderirseniz çeliklemesi yapılır.Böyle bir cins çeliğin kıymetini, buradaki her arkadaş biliyordur. Çöpe giden küçüçük bir çomak,başka bir arkadaşımızın tarifsiz mutluluğu olacaktır bence.. Bunu lütfen arkadaşlar ihmal etmesin .

Sayın Güler ilginize teşekkür ederim.
Her türlü paylaşıma ****** seve seve ...

Saygılarımla


Düzenleyen Lotus_1071 : 02-10-2007 saat 19:47
Lotus_1071 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön