View Single Post
Eski 02-10-2007, 03:23   #193
Lotus_1071
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: Kızılcahamam
Mesajlar: 29
Sayın Tugo

Ben sadece kendi çiçeklerimin uzmanıyım onlarda resmen ''kobaya'' döndü. senin çiçeğin cinsi konusunda Fidanlık sahibinin fikri ****** daha kıymetli ama Halfetidekiler tamamen siyahmış. başka yerlerde sahip olanlar patlıcan moru tonuda diyende var. ankarada sahib olanda tamamen siyah diyor.benim gördüğüm neredeyse siyah renkte nefis bir kırmızıydı. Halfeti gülü Sipariş verdim.Bayramdan sonra kısmetse tanışacaz, bakalım benimki nasıl olacak.

Halfeti gülüne sahip olanların bir kısmı, başka bir yere dikilince koyu kırmızıya dönüyor diyor. Bir kısmıda yaş ilerledikçe siyahlaşıyor diyor. Her bitki geliştikce gerçek cinsinin normlarını verir. Ama toprağıyla getiren bir ankaralı arkadaş siyah açmaya devam ettiğini yazmış. O zaman ihtimallerin çoğu gidiyor tenekedeki toprak kalıyor. Bence sır toprağın içinde. O renge yardımcı olan farklı bir mineral olabilir.
Arkadaştan mesajıma cevap gelmedi . Gelse gidip görcem.
Ama sizin gülün rengi çok güzel. Kesme çiçek gibi duruyor. Eğer açtığında ortada hala küçük bir tomurcuk duruyosa bence süper. Resimden çok genç bir fidan gibi duruyor. Bekleyin bakalım. bir kaç yıl geçsin, cinsinin son halini alsın.

Farklı güle gelince,
Farklı renkte çiçek açan dal, Toprağın altındanmı geliyor_?
fotoğrafta tam olarak görünmüyor. Eğer öyleyse, Çelikten köklendirilmiş bir güle sonradan koyu kırmızı gül aşılanmış. Çünkü alttan gelen gülde iyi cins bir gül , yabani gül değil. Veya aşılanmış köklü güle, sonradan bir aşı daha yapılmış, arada kalan gövdeden sürgün vermiş.Bence üretilmek istenen koyu görünen gül.

Eğer tahmin ettiğim gibiyse ; Ben çocukken, Yaşlı bir komşumuz vardı bahçesinde çok yaşlı gövdesi nerdeyse ağaç gibi yaşlı bir gülü vardı. Gül açtığında, sarı -kırmızı- beyaz her renkten bir sürü gül açardı.Ben onun cinsini öyle sanırdım. Yıllar sonra çocuklarına sorduğumda Babam bulduğu her gülü o güle aşılardı dediler.Meğer aşıyla arajman gibi açan bir gül yapmış rahmetli. Demekki birden fazla cins aşılanabiliyormuş. Başkada aynı fidanda farklı renkler açan birgül ne duydum ne gördüm.
Gerçekten merak ettim . Toprağı biraz eşele yandaki kırmızı gülün altında aşı izi varmı_?
Varsa bir gülün aynı dalına, arka arkaya aşılar yapılabiliyor.yani alt alta iki aşı izi varmı ortadaki parçadanda farklı renkteki dalmı çıkıyor ? Bi incele bakalım..
Bizim komşunun yöntemi böyle birşeymi_? yoksa farklı farklı dallara aşı yapılabiliyomu _?

şu işi el birliğiyle bi çözelim


Düzenleyen Lotus_1071 : 02-10-2007 saat 06:19
Lotus_1071 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön