View Single Post
Eski 15-07-2015, 22:58   #21
korucak
Ağaç Dostu

korucak's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmanati Mesajı Göster
Sayın korucak merhaba,geçenlerde ilanen korucak köyüne geldim.evi beğendik.Ancak fiatta problem çıktı neyse geri ankaraya döndük.Bu arada öğrendikki yer seçimi önemli köyün konumu ,nüfusu vss.bazı köyler terkedilmiş gibi.Sizden ricam bayramiç civarındaki ev alınabilecek köyler hakkında bilgi verebilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler..
Sayın osmanati, Korucak güzel bir köydür. Yaşlıları ve eskileri yörüktür. Çok yerde olduğu gibi gençler köye bayramlarda gelir,köy kalabalık olur, bayram bitince 60-70 kişi kalır. havası temizdir,insanları iyidir. Pekçok dağ köyü gibi fakirdir.Köyde şehirden gelip ev almış birkaç aile var dye biliyorum. Karlı kışları seviyorsanız daha iyisini bulamazsınız.
Nasıl bir yer ve yaşam düşündüğünüzü bilmiyorum. Ama bizden sonra o bölge çok popüler oldu.Ben de hep "Acaba gelirken ayağımı mı sürüdüm? " diye düşünür oldum. Emlakçılar da, köylüler de talebi gördükçe fiyatları yükseltiyorlarlar. Naçizane önerim ; Bölgeyi gezin,dolaşın. Birkaç kere yapın bunu. Deniz kenarında yazlık alacakmış gibi değerlendirmeyin. Yılanları, domuzları unutmayın. Evinizin bahçesinde bile olabilirler... Köylere girin,köy kahvesinde bir çay için, köylü dosttur, hemen gelip anlatmaya başlar, dinleyin dikkatle, ama hepsine inanmayın. O konuşmalar size ipuçları verecektir. Son önerim; Çanakkale'den 17 plakalı bir araba kiralayın, köylere öyle gidin...
Size kolaylıklar diliyorum, Gönlünüzce olsun...

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön