View Single Post
Eski 11-06-2014, 08:18   #28
mmanager
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakiiki 06 Mesajı Göster
adı atlas olunca kızım diyemiyorum, bay atlas dedim

adını maalesef bilmiyorum, rengini de. yardım etmek isteyen olursa memnuniyetle kabul ederim.. bana geldiğinde serçe parmağım kadar bir çelikti.. atlas gillerin aşk merdiveni gibi..
Aslında 3-4 çeşidi var.Sizdeki epiphyllum angular diye tahmin ediyorum.Çünkü en yaygın türü o .Hepsinin de ayrı ismi var latince ama burada isimler önemli değil pek.1 Beyaz çiçek açan 2 Sarı beyaz çiçek açan 3 Kenarı beyaz ortası kırmızı çiçek açan 4 Beyaz çiçek açan fakat yaprakları 15 cm genişiliğinde kılçık olan.Çiçek açması zor olduğunu söylüyorlar.Fakat kışın ısıtılmayan boş bir odada soğuklama yapılması gerekiyormuş.Ankara da balkonda olmaz ölür.10-12 derece arası sıcaklıkta olabilir.Kökleri taze oksijen almalıymış.Yani üstten kökleri biraz açıkta olacak şekilde toprağını biraz almak gerekir diye düşünüyorum.Kalan kısma da orkide torfu denilen ağaç kabukları ekleyebilirsiniz.Bir de yabancı bir sitede okudum çiçek açmıyorsa 5-50-17 ya da 6-40-10 gübre ile gübrelemek gerekirmiş.Yani çiçeklenmeyi tetikleyici fosfor gübresi veya süperfosfat verebilirmişiz.Kolay gelsin.Selamlar...

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön