View Single Post
Eski 03-12-2013, 21:14   #36
ellisa
Yeni Üye

ellisa's Avatar

Giriş Tarihi: 12-11-2013
Wink Her gün yarım çay bardagı çim suyu içmek için-8günlük nekadar bugday çimlemeliyiz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Aşure yapmak, ekmek yapmak, bulgur yemek için tabi ki organik buğday satın almak tercih sebebidir.
Buğday çimi elde etmek için illaki organik buğday almanıza gerek yok bence..Çünkü, aldığınız buğday tohumlarını direkt olarak yemiyorsunuz..Toprakta çimlendirdikten sonra yeşil yapraklarını yiyip içiyorsunuz.

Ben yıllarca buğday üretimi yaptım kendi tarlalarımızda..Buğday yetiştirirken 2 defa kimyasal ilaç kullanılır..Birincisi, buğday tarlasında çıkan yabani otları öldürmek için..İkincisi ise, süne mücadelesi için..Bazen de mantar ilaçları uygulanır..
Ama bu zehirler, mayıs ayındaki buğday başağı içindeki buğday taneleriyle pek temas etmez..

Zaten hafif bir bulaşılık varsa bile, siz o buğdayı toprağa gömdüğünüzde kaybolur veya çok minimize olur..

Dolayısıyla, organik buğdaya fazla para ödeyeceğinize sıradan buğday taneleriyle de üretebilirsiniz çiminizi..

Yeterki, buğdaylarınız güzel gelişsin diye, ektiğiniz yere kimyasal gübreler kullanmayın, herhangi bir ilaç kullanmayın..
Organik toprak ortamında ve temiz bir çevre ortamında büyütürseniz, organik çim elde edersiniz..
Siz eğer, organik buğday tohumu ekseniz bile yetiştirdiğiniz çevrenin havası kirli veya ekzos gazlarının yoğun olduğu bir alan ise, çimlerinizi klorlu terkos suyuyla veya kirli sularla sularsanız zaten yetiştirdiğiniz çimler organik olmaz..
Yani, organik çim elde etmek için sadece tohumun organik olması pek birşey ifade etmez..Önemli olan hangi toprakta, hangi çevre koşullarında büyütüldüğüdür..
- - - - - - - - - -

Herkese iyi akşamlar diliyorum : )

iki gündür ilk dikdigim çimlerime gelip geçdikce bakıyorum acaba sıkılacak verimde olmuşlarmıydı ?
çok ince görünüyorlar (40x50 cm olan bu kasadan cıkan çim suyu sanırım yarım çay bardagı bile çıkmıcak gibi :/

*Bu kasadaki bugdaylar cityfarm organik migrosun reyonundan pakette 500 gram oluyor ben yarısını filizlendirip diktim sanırım hepsi filizlenmedi çünkü çok seyrek görünüyorlar
aşağıda fotoğrafını ekledim,bilgisi olan tecrübesini paylaşırsa memnun olurum ..
- - - - -
Çim suyunu bir haftalık tüketmiş tecrübesi olanlardan yardım istiyorum : )
8 gün bugday çimin suyunu elde etmek için kaç gram bugday ekmemiz lazım ? ve kac cm lik dikim yeri kullanıyorsunuz yani
5 tane küçük kasalar olabilirmi ..cm ?

umarım bilgisi olan bir arkadaşımız cevap yazar
saygılarımla
ellisa

Eklenen Resimler

Düzenleyen ellisa : 03-12-2013 saat 21:17 Neden: kelime düzeltmesi
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön