View Single Post
Eski 09-03-2013, 10:39   #4
Serpent
Ağaç Dostu

Serpent's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2007
Bu ne şiddet bu ne celal!

Alakır projesini incelemediğim için o konuda bir şey yazmak istememiştim. İnceler ve konuya vakıf olursam o zaman yazarım.

Sayın ciroz,

Su kullanım anlaşmasıyla ve HES lerin ekonomik ömürleriyle ilgili yazdıklarınızın doğru olmadığını yazmışım. Siz konuyu minder dışına taşımak istiyorsunuz.

Benim amaçlarım ve düşüncelerimi biliyormuş gibi yorumlar yapmaya çalışmanızı da kınıyorum. Ben yazdığınız üç satır bilginin tamamının yanlış olduğunu söylemişim. Bir diyeceğiniz varsa bunlarla ilgili söyleyin.

Arabanın/buzdolabının ekonomik ömründen dem vurmuşsunuz. Konumuz HES lerde Su Kullanım Anlaşması Araba değil. Yeni çıkacak su kanunu değil. Toprakların korunması değil.

HES lerde ömrü en kısa olan malzeme Elektomekanik donanımdır ve 35. yılda yenilenmesi gerekebilir. İlle de yenilecek diye bir kural da yoktur.

Yanlış üstüne yanlış devam ediyor: Yatırımcı isterse 20. yıldan sonra elektrik üretmezmiş. Peki o zaman taahhüt ettiği her yıl ödemesi gereken katkı paylarını nereden ödeyecek? Dahası hazır çalışan bir tesis, çalıştırmayıp niçin para kaybetsin? Böylesi iddialarda bulunurken biraz dikkatli olunmalı diye düşünüyorum.

Daha önce de oldu. Bu forumda birinin bir yanlışlığını göstermeye kalk, hemen ne cahilliğin, ne aptallığın kalıyor. Sayın ciroz beni Cahil olmakla itham ediyor. Ben öyle bir şey yapmayacağım ve araştırmasını önereceğim.

Sayın ciroz’un Su kullanım anlaşması ve HES’lerin ömürleriyle ilgili olarak yazdıklarının yanlış olduğunu hâlâ iddia ediyorum. Kendisi çıkarılması düşünülen yeni su kanununu bana tavsiye edinceye kadar üzerinde ahkam kestiği ve yürürlükte olan

http://www2.dsi.gov.tr/ska/skha_yonetmelik.pdf

yönetmelik linkini inceleyeydi, kendi yanlışlarını kendisi görebilirdi.

Selamlarımla..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön