View Single Post
Eski 06-03-2013, 09:30   #4
ilksenozturk
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
[QUOTE cananbulak
İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak... [/QUOTE]

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
benim bildigim sizin soylediginiz sey eskidendi. simdi tarlalara 100 donum bile olsa imar izni yok. ne kadar sacma. 5000 metrekare yerin olacak, icine 100 metrekarelik yer bile yapamayacaksin.
yanlış biliyor olabilirim, mutlaka düzelten çıkacaktır beni.
tarla olarak kayıtlı ve imar alanında ise bağ evi yapılabilirdi, yani kagir ev. bunun için de yine izin alınmalıydı ve izin şartları arasında kadastronun geçtiği kayıtlı yola cephe olması vardı. (her yol aynı anlama gelmiyor)

daha sonra tarım arazilerinin korunmasına yönelik kanun maddesi yürürlüğe girdi ve imar durumu zorlaştırıldı.
konuyla ilgili araştırmalarda herkes 'şimdi ne olacak' sorusunun peşinde, net bir bilgiye ulaşılamıyor.

ben de konuyu takip etmekteyim
anladığım da şu;
halihazırda tarlana ev yapamazsın, yapmak istersen toprak ve arazi etüdünün, su analizinin, iklim araştırmasının ve topografik incelemenin yapılması ve bu konularla ilgili kuruluşlardan görüş alınması ve bunun ön koşul olarak değerlendirilmesi gerekir ki buradan anladığım 'değerli tarım alanı' vasfının olmaması aranıyor.

ilanlarda yazan %5 gibi ifadelerin mutlaka belediyeden kontrol edilmesi gerekir, suistimale çok açık bir durum, öünkü net bir bilgiye sahip değil kimse.

1.5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu

2.Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği (RG. 15.12.2005 - Sayı: 26024)

3.“Daha önceki nazım imar planlarında olduğu gibi yeni düzenlenen çevre düzeni planında da tarım alanı olarak yer alan taşınmazın, konut alanına açılması şeklinde bir plan değişikliği yapılamaz” (DANIŞTAY,6. DAİRE,E. 1992/296,K. 1992/3338,T. 29.9.1992).

4.“Tarım yapılan taşınmazın planlamayla konut, sanayi vb. amaçlarla imara açılması aşamasında, toprak ve arazi etüdünün, su analizinin, iklim araştırmasının ve topografik incelemenin yapılması ve bu konularla ilgili kuruluşlardan görüş alınması ve bunun ön koşul olarak değerlendirilmesi gerekir” (DANIŞTAY,6. DAİRE,E. 1997/6255,K. 1998/2345,T. 7.5.1998)

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön