Konu: Nergis
View Single Post
Eski 25-11-2012, 09:10   #1407
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melih500 Mesajı Göster
nergis çiçeklerimin hepsi köklenmedi Adnan beyden aldıklarımda dahil saksıda 15 cm derinliğe diktim ama bazıları çıktı çiçek sapı bile verdiler. acaba onların çıkmasına daha var mı ??
Çok çok derin ekmişsiniz..Hemde biraz acele etmişsiniz..
Özellikle saksı dikimlerinde, köklerin saksı toprağından daha çok istifade etmesi için ben sığ ekilmesini tavsiye ettim hep..Soğanların hafiften tepeleri görünecek veya üstünde 1-2 santim toprak olacak şekilde ekilmesi uygundur..Benden soğan satın alan herkese aşağıdaki linkteki bilgilerin bilgisayar çıktısını koydum..Orada İzmir için ekim zamanını kasım ayı sonları uygundur diye yazmıştım:

http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/26070.htm

Tabi, 15 santim derine ekilen bir soğanın filizlerinin toprak üstüne çıkması epey bir zaman alacaktır..

Ben köydeki yavru nergis soğanlarımı kasım 16'da, İstanbul'da saksılarıma ise daha dün ektim..
Benim sattiğim double daffodil erlicheer türü nergisleri ne kadar erken ekerseniz ekin, ortam sıcaklığı 12-15 derecelere düşmedikçe tahrik olmazlar, uyuklayıp dururlar..İşte bu durumlarda aman bir an evvel çıksın diye çok bol sulamalardan kaçının, soğanları riske edebilirsiniz, derim..

İstanbul'da bir saksımda geçen yıl ektiğim Karaburun nergis yavruları vardı 9 adet..Dün baktım; 20 santim filizlerine rağmen hiçbirinde çiçek sapı belirtisi yoktu..Bu yüzden hepsini söküp attım..Site bahçesinde ise geçen yıl tek çiçek veren 4 kök vardı, onlarada baktım, 2 adetinde çiçek sapı görünüyordu..
Bu Karaburunları ben gerçekten anlayamadım..Çiçek verimi az ve dengesiz bir tür bunlar..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön