View Single Post
Eski 05-08-2012, 13:27   #1
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Sevgili eko,
Hayır bunu da öneremem, yaptığınız bir nevi sonbahar budaması, sonbahar budaması olsa da eylül biraz erken, sonbahar budamaları ekim kasım gibi ağaçlara su yürümesi tamamıyla kesildiğinde yapılabilir.

Sonbahar budaması bazı bölgelerde yapılıyor fakat bu bölgeler genelde kışın fazla don yapmayan bölgeler, don yapan bölgelere sonbahar budaması önerilmez.

Alıntı:
çok taze sürgünleri 1/3 uzunluğunda keserek ağaçta kalan bölümün daha çok pişmesini sağlamak. Böylece çok yeşil olan dal kahverengiye dönecektir.
Hayır sevgili eko, bu yanlış bir düşünce taze uç sürgünlerin kesilmesiyle kalan bölüme pişkinlik sağlamanın tam tersi kalan dalda daha çok su miktarı olur (Ağaçı çalışmasına teşvik edersin) ve küçük değerlerde bile donma kolaylaşır. Bunu yapmanızı asla önermem.

Yinede budama yapacaksanız bir kaç ağaçta yapın, yapmadıklarınız ile yaptıklarınız arasındaki farkı görün derim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön