View Single Post
Eski 29-07-2012, 01:13   #5
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin Mesajı Göster
15 tanede ekteki resimdeki gibi kötü durumda,nedenini çözemedim?
Nedenlerini resimden tespit etmek çok zor, bir sürü nedeni olabilir, en güzeli araştırıp bilgilenip nedenini kendin tespit edebilmektir.
Şüphelendiğin konular üzerinde araştırma yapmak, örneğin sulama nasıl yapılmalı , nasıl yapıldığını öğrenmek, doğru sulama yapılmışsa bunda hata yoksa diğer konularda hata varmı, tüm bunları birer birer eleyip hatayı bulabilirsiniz.
Şimdi ben size şu gübreyi verin sulayın dersem hata ederim şu ana kadar nasıl bir bakım yaptığınızı bilmiyorum hangi tarihte ne yaptın ya da yapmadın bunları en iyi bilen sizsiniz, yaptıklarınızın ve yapmadıklarınızı araştırın düşünün doğruyu bulacaksınız.

Açaba susuz mu bıraktın, kök havamı aldı, çok sulayıp suyamı kestirdin, gübreye mi yaktırdın, açaba fidan hastamıydı fidan gök sisteminde bir rahatsızlık mı vardı, (vs) dediğim gibi bir çok nedenleri olabilir.

Bu tür fidanlarınızı işaretlediğim yerden derhal kesiniz ve kesilen yeri aşı macunla ya da sutut ile yara yerini kapatınız.

Kesiniz dememin sebebi de Darbe almış bir fidan enerjisini darbe almış bölgelere harcamasın, enerjisini harcatsanız da toparlaması çok güç olur, yeni patlayan yeşil aksamla birlikte kök sistemini de daha iyi kuracaktır daha iyi gelişecektir.

Name:  kötü.jpg
Views: 1256
Size:  61.7 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön