agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 5 Gönderen gaseker

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2022, 00:37   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-06-2022
Şehir: Manisa
Mesajlar: 4
70 dönüm zeytinlik geç mi kaldım?

Merhabalar

Adim Nuri Almanyada yasiyorum manisa salihli ilcesinde delibasli köyünde70 dönüm 16 yasinda trilya cinsi zeytinligim var 2005 yilinda dikilmisti ve 2012 den 2021 e kadar hic bakim yapilmadi ilgilenemedim.bu sene bismillah cekip sondaj caktirdim günes paneli yaptirdim ve damlama sistemi kurdurdum.bugüne kadar hic para kazandirmadi bana. Bu sene icini sürdürüp budak ilac gübreleme yaptirdim. Ve hemen kendini gösterdi deneyimli abiler 10-15 ton zeytin olacagini söylüyor. Benim kisaca sorum su: 70 dönümden kac ton zeytin alirim ilerde ve beni zengin ederimi… bakimini eksik etmesem bana yillik ne getirir 2 3 sene sonra
Ben cok para kazanmak istiyorum bu emeyime karsilik…
Tessekürler simdiden yanitlariniz icin.

Olivenpablo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2022, 13:30   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2019
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 126
Öncelikle ne kadar ürün alacağınız kaç ağaç olduğuna bağlı. Araziniz uygun, bakımınız iyi olduktan sonra ağaç başına verimli yıllarda 50 kg ürün(zeytin) alabilirsiniz, verimsiz yılınızı ve herşeyin her zaman ideal gitmeyeceğini göz önüne alarak yıllık ağaç başına 20-25 kg ortalama ürün hesabı yapabilirsiniz. Ağaçlarınızın yaşı verim almak için güzel bir yaş.

Para kazanmanın iki boyutu vardır, gelirleriniz (hasat edeceğiniz ürün) ve giderleriniz. Para kazanmak istiyorsanız hasat edilecek ürünün miktarını ve fiyatını yüksek tutmanız gerekir, yüksek fiyat ancak iyi kalite, doğru bakım, doğru hasat, doğru depolama ve nakliye gibi uçtan uca doğruları yaparak mümkün. Öte yandan giderleri de minimize etmeniz gerekiyor. Sizin en büyük gider kaleminiz işçilik giderleri olacak. İşin içine şahsınız ve aileniz ne kadar girerse işçilik giderlerini o kadar düşürebilirsiniz. Yoksa o deneyimli abileriniz sizi işçilik ücretleriyle bir güzel öperler ruhunuz bile duymaz, kendi zeytininizi satın alır boyutta bir işçilik gideri ödeyebilirsiniz. Para, harcarken kazanılır, harcayacağınız her kuruşu, bu harcadığım 1 lira bana bir yıl içinde ne getirir, 5 yıl içinde ne getirir, 10 yıl içinde ne getirir diye hesaplayarak harcamalısınız.

Türkiye'de zeytincilik (aslında tarım ve hayvancılığa ilişkin faaliyetlerin tamamı) para kazanmak için yapılacak bir iş değildir, sevmezseniz veya daha az severseniz yapılacak iş de değildir. Kendiniz çalışırsanız geçiminizi rahat sağlayacak gelirler elde etmeniz mümkün ama para yatırayım, adam çalıştırayım kazanayım derseniz paranızı çok daha karlı yatırımlara yöneltebilirsiniz.

Karlı ve bereketli olmasını, her şeyin gönlünüzce gitmesini dilerim.

Muda, Asoo, TCM ve 2 kişi beğendi.

Düzenleyen gaseker : 24-04-2023 saat 11:23
gaseker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024